§ 2 Työllisyyspalveluiden projektipäällikön valinta

Lataa 

PRIDno-2023-93

Päätöspäivämäärä

13.1.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Projektipäällikön kelpoisuusehtona on soveltuva korkeakoulututkinto ja eduksi luetaan työkokemus kunnallisista palveluista, työllisyyspalveluista ja kehittämistehtävistä. Hakijoita oli 14 henkilöä ja haastatteluihin kutsuttiin työ- ja koulutuskokemusten perusteella soveltuvimmat 5 henkilöä. Haastattelut pidettiin 2.1.2023 ja haastattelijoina toimivat työllisyyspäällikkö Jenni Ketonen, palvelupäällikkö Arto Saarinen ja TYP-päällikkö Hannele Tuomainen.

 

 

Kuvaus

Työllisyyspalveluissa oli haettavana projektipäällikön määräaikainen tehtävä ajalla 29.11.-13.12.2022. Projektipäällikön tehtävänä on ns. TE25-uudistuksen valmistelu.

Työvoimapalvelut siirtyvät valtiolta kuntien järjestämisvastuulle 1.1.2025 alkaen. Kuntiin tulee uusi iso kokonaisuus ja lakisääteisiä työvoimapalveluita järjestettäväksi ja Te-hallinnosta siirtyy henkilöstöä ja taloudellista resurssia. Meneillään olevat kuntakokeilut ovat osaltaan valmistautumista uudistukseen. Projektipäällikkö vastaa Porin kaupungin osalta työvoimapalvelu-uudistuksen valmistelusta ja suunnittelusta yhdessä muun johdon kanssa. Kartoittaa eri mahdollisuudet järjestämistavoista ja palvelumalleista ensisijaisesti kaupungin näkökulmasta mutta osittain myös maakunnallisesta näkökulmasta. Laatii uudistukselle tavoitteet ja toimintasuunnitelman ja vastaa valmistelutyön raportoinnista ja arvioinnista. Toimii maakunnallisen valmistelutyöryhmän sihteerinä. Osallistuu Porin kaupungin työllisyyspalveluiden operatiivisen johdon työskentelyyn suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Projektipäälliköllä ei ole suoria alaisia. 

Päätös

Projektipäällikön tehtävään valitaan [peitetty] (tradenomi YAMK). Valintapäätökseen vaikuttivat tehtävässä menestymistä tukeva työkokemus sekä haastattelussa osoitettu perehtyneisyys työvoimapalveluiden uudistukseen. Sen varalta, ettei valittu ota tehtävää vastaan, valitaan 1.lle varasijalle [peitetty] (tradenomi, sosionomi) 2.:lle varasijalle [peitetty] (yhteiskuntatieteiden maisteri). 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs.toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala 

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö