§ 3 Tonttijakoasia osa 18. Isojoenrannan kaupunginosan korttelia 12 (tontit 15-16)

Lataa 

PRIDno-2022-890

Päätöspäivämäärä

25.1.2023

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista, sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla 14.7.-27.7.2022. (MRA 39 §) Tonttijakoehdotuksesta on saatu yksi muistutus.

Muistutuksessa [peitetty] ehdottaa yhteistä kulkua tonteille 15 ja 16 , tonttiin 15 liitettävällä rasitteella tai vaihtoehtoisesti kulkua tontin 16 länsikulmasta, jolloin tonteilla 15 ja 16 olisi yhteinen liittymä Isojoenrannantielle. Lisäksi [peitetty] tuo esiin, että rakennusoikeiden maksimointi ei saisi mennä järkevyyden edelle esittäen, että muodostettavan tontin takarajan pitäisi olla pisteestä 31 kadun suuntainen.

Kohteessa on keskeneräinen rakennushanke. Ottaen huomioon haetun tonttijaon muutoksen rakennuspaikkakohtaiset rakennusoikeudet ja rakennushankkeen laajuus, on keskeneräinen rakennushanke aiheellista saattaa loppuun ennen kuin tonttijaon muutosta ja rakennuspaikkakohtaisen rakennusoikeuden riittävyyttä voidaan riittävällä tarkkuudella tarkastella.

Kuvaus

Maanomistaja [peitetty] on hakenut tonttijaon muutosta osaan Isojoenrannan (18.) kaupunginosan korttelia 12. Tonttijaon muutoksella osoitettaisiin nykyisen sitovan tonttijaon mukaisen yhden rakennuspaikan (tontti 9) sijaan kaksi erillisen sitovan tonttijaon mukaista rakennuspaikkaa (tontit 15-16).

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti päättää hylätä tonttijakoehdotuksen. Päätös ei estä asian ottamista uudelleen käsittelyyn, kun keskeneräinen rakennushanke on saatettu loppuun.

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö