Joukkoliikennejaosto, kokous 24.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Joukkoliikenteen brändityö ja palvelumuotoilu

PRIDno-2023-148

Valmistelija

  • Merika Lanne, merika.lanne@pori.fi

Perustelut

Porin kaupungin 1.9.2020 tapahtuneen organisaatiouudistuksen myötä Porin markkinointi ja brändin hallinta on siirtynyt kokonaan matkailu- ​ja markkinointiyksikön vastuulle. Porin kaupungin eri toimialojen ja yksiköiden markkinointiviestinnän strategista ja taktista suunnittelua,​konsultointia sekä operatiivista toteutusta koskevista palveluista on tehty kilpailutettu puitesopimusjärjestely viestintätoimistojen kanssa. Asiatunnuksella PRIDno-2022-1960 on päätöksenteossa käsitelty valtuustoaloitetta Julkisen liikenteen markkinointiin panostettava, Vasemmistoliiton Porin valtuustoryhmä, ensimmäinen allekirjoittaja Raisa Ranta. Elinvoima- ja ympäristölautakunnan lausunnossa matkailu- ja markkinointiyksikön päällikkö toteaa mm. seuraavasti:

"Jatkotoimenpiteinä syksyllä 2022 on tarkoitus aloittaa joukkoliikenteen kokonaisuuden palvelumuotoilu ja konseptointi Porin kaupungin brändin mukaiseksi. Palvelumuotoilun ja konseptoinnin kustannus on arviolta noin 22 000 euroa, joka varataan joukkoliikenneviranomaisen budjetista. Tämän lisäksi henkilöresursointiin osoitetaan 0,5 htv joukkoliikenteen markkinointia ja viestintää varten syksystä 2022 alkaen. Vuodesta 2023 alkaen joukkoliikenteen markkinointitoimenpiteisiin pitää vuosittain budjetoida riittävästi: erityisesti uuden konseptin lanseeraukseen ja siihen kohdennettaviin toimenpiteisiin on hyvä varata noin 100 000 euroa. Jatkovuosien osalta budjetointitarvetta voidaan arvioida syksyllä 2023. Vastaavankokoisten kaupunkien joukkoliikenteen markkinointibudjetit vaihtelevat noin 30 000 eurosta 100 000 euroon vuosittain."

Puitesopimuskumppani Staart Oy on aloittanut matkailu- ja markkinointiyksikön asiantuntijoiden sekä joukkoliikennepäällikön kanssa joukkoliikenteen brändityön ja palvelumuotoilun. Staart Oy:n Creative CEO esittelee projektin havaintoja ja suuntaviivoja, sekä joukkoliikenteen uutta brändi-ilmettä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Joukkoliikennejaosto päättää myöntää Staart Oy:n [peitetty] puhe- ja läsnäolo-oikeuden asian käsittelyn ajaksi.

Joukkoliikennejaosto käy brändityöstä ja palvelumuotoilusta evästyskeskustelua ja päättää merkitä asian tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Merkitään, että jaosto kuuli Staart Oy:n Juuso Kemin esityksen joukkoliikenteen brändityöstä ja palvelumuotoilusta. Juuso Kemi poistui kokouksesta esityksen jälkeen klo 15.05.
 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.