Tekninen lautakunta, kokous 10.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Ohjaamon, jälkihuollon ja kuntakokeilun toimitilat

PRIDno-2022-5882

Valmistelija

  • Jouni Salonen, Tilajohtamisen toimintayksikön esimies, jouni.salonen@pori.fi

Perustelut

Tilojen käyttäjät ja niiden toiminnan kuvaus

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu asiakaspalvelupiste, josta saa tieto-, neuvonta- ja ohjaus sekä matalankynnyksen psykososiaalisia palveluita. Ohjaamo palvelee pääasiasiallisesti joka päivä päivystysluonteisesti tarjoten apua työhön, koulutukseen ja muihin elämän osa-alueisiin liittyvissä asioissa. Ohjaamosta asiakas saa asiakkaan omista tarpeista lähtevää henkilökohtaista laaja-alaista neuvontaa, ohjausta ja tukea. Ohjaamoon voi tulla riippumatta ”virallisesta statuksesta” (töissä, opiskelijana, sairaslomalla, työttömänä ym.) tai siitä, onko jo valmiiksi jonkun palvelun (esim. sosiaalityö, kela, jne.) asiakkaana. Ohjaamo on alustamainen toimija, joka mahdollistaa yhteiset palvelut samasta toimipisteestä. Ohjaamosta saa monialaisia palveluja, jotka tuotetaan yhteistyössä eri hallintoalojen peruspalvelujen sekä laajan, eri toimijoista koostuvan, yhteistyöverkoston avulla.

Jälkihuoltoyksikössä työskennellään kohdennetulla ja vahvalla tuella tähdäten nuorten aikuistumiseen ja itsenäistymiseen. Jälkihuollon asiakkaina ovat 18-24 -vuotiaat, joille on syntynyt jälkihuolto-oikeus lastensuojelulain 75§:n mukaisesti. Työhömme jälkihuollossa sisältyy asiakkaan neuvontaa ja tukea sekä asioiden kokonaisvaltaista hoitamista ja palveluverkostojen hallintaa yhdessä nuoren kanssa, nuoren hyväksi. Lisäksi hankimme ja myönnämme nuorille erilaisia palveluita sekä taloudellista tukea. Tavoitteena on viedä eteenpäin valtakunnallisen lastensuojelun uudistamistyöryhmän visiota, jossa todetaan: ”Nuoren edun mukaisen kokonaisratkaisun ja syrjäytymisen vähentämisen onnistuminen edellyttää uudenlaisia eri sektoreiden kokonaisvaltaista ja koordinoitua yhteistyötä eri hallinnonalojen irrallisten palvelujen sijaan.” Yksikössä työskennellään monialaisesti nuorta tukien ja hänen yksilölliset tarpeensa huomioiden. Tavoitteena, että asiakkaan kokonaistilanne olisi paremmin eri asiantuntijoilla hallussa. Nuoren asioissa toimitaan monissa verkostoissa, joista merkittävimmät ovat Kelan ja TE-palveluiden sekä terveydenhuollon, mielenterveyden ja päihdehuollon palvelut. Sujuva yhteistyö ja monialaisuus tuovat työskentelyyn vaikuttavuutta ja tähtää laadukkaampaan asiakaskokemukseen. Jälkihuollon toiminta perustuu lakiin ja yksikön työntekijät ovat virkasuhteessa.

Työllisyyden kuntakokeilun henkilöstö Porin kaupungin työllisyyspalveluiden ja TE-toimistosta kunnalle virkasiirrolla siirtyneistä asiantuntijoista. Asiakastyötä tekeviä asiantuntijoita on yhteensä 17 hlö. Heidän asiakkaitaan ovat porilaiset 17-29-vuotiaat työnhakijat. Kuntakokeilussa tarjotaan julkisen työvoimapalvelulain mukaisia työvoimapalveluita eli kartoitetaan työnhakijan tilanne, tehdään tarpeenmukaisia työllistymissuunnitelmia ja ohjataan asiakkaita työhön, koulutukseen tai erilaisiin palveluihin. Asiakkuudet ovat kestoltaan joistakin päivistä useampiin kuukausiin ja tapaamisia on 2:n viikon – 3:n kuukauden välillä. Asiakkailla on ns. omat virkailijat ja asiointi tapahtuu pääsääntöisesti ajanvarauksella. Työtiloissa tulee huomioida riittävän tietoturvan sekä työturvallisuuden toteutuminen. Nuorten työnhakija-asiakkaiden edun mukaista on mahdollisimman monen viranomaispalvelun ja muun palvelun saaminen ”yhdeltä luukulta”.

Tarjouskilpailu

Tilayksikkö on kilpailuttanut ohjaamon, jälkihuollon (Hyvinvointialue) ja kuntakokeilun uudet vuokratilat. Tämä perustuu kaupungin johtoryhmän elokuussa 2021 hyväksymään asiakaspalvelun projektisuunnitelmaan.

Tarjouspyyntö julkaistiin HILMA-portaalissa 4.11.2022. Tarjousaika päättyi 9.12.2022 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, pisteytys. Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Kiinteistö Oy Itäpuisto 7 Holding ja OWH-Yhtiöt Oy Saadut tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Teknisen toimialan toimintasäännön mukaan yli 200.000 €:n tilojen vuokrauksista päättää tekninen lautakunta.

Varsinaisen vuokrasopimuksen alkamisajankohta määritellään allekirjoituksen yhteydessä. Porin kaupunki tekee vuokrasopimuksen määräaikaisena kuusi (6) vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana vuokrasopimuksena molempien osapuolien hyväksyttyä sopimuksen ehdot.

Liitteet: 

  • Tarjouspyyntö
  • Tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää, että ohjaamon, jälkihullon ja  kuntakokeilun toimitilat vuokrataan OWH-Yhtiöt Oy:ltä. Lisäksi valtuutetaan teknisen toimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen ja  tekemään tarvittaessa vuokrasopimukseen vähäisiä muutoksia.

Päätös

Lautakunta päätti palauttaa asian yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

Kokouskäsittely

Puheenjohtaja Mikael Ropo ehdotti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.

Tiedoksi

Tarjoajat, vuokrahallintapäällikkö

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.