§ 2 Muutos kaupallisen kalastajan kalastuslupaan

Lataa 

PRIDno-2022-543

Päätöspäivämäärä

27.1.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin kalastusmääräykset 1.9.2019

Kuvaus

Kaupallisella kalastajalla Peitetty on kaupungin kalastussäännöistä poiketen lupa 13 isorysän käytölle vuosille 2022-2026. Pyydyksistä kolme (3) sijaitsee Reposaaren läheisyydessä, yksi (1) Eteläselällä, neljä (4) Kirrinsannassa, neljä (4) Tuomikarien ympäristössä ja yksi (1) Luolakarin eteläpuolella. Kirrinsannan, Tuomikarien ja Luolakarin pyydykset ovat suomukalarysiä, joilla pyydetään pääasiassa särkikaloja. Reposaaren ja Eteläselän pyydyksillä kalastetaan kuoretta.

Peitetty hakee pienehköjä muutoksia kolmen (3) pyydyksen sijaintiin. Reposaaressa aallonmurtajan itäpuolella vierekkäin sijaitsevat pyydykset lasketaan jatkossa peräkkäin. Tuomikarien pohjoispuolella sijaitsevat kaksi (2) pyydystä siirretään Tuomikarien eteläpuolelle ja Luolakarin länsipuolelle. Uudet pyydyspaikat on esitetty muutoshakemuksen liitekartoilla.

Tuomikarien, Luolakarin ja Kirrinsannan pyydykset sijaitsevat jokisuukalastuksen kieltoalueella ja ELY-keskus on myöntänyt niille poikkeusluvan. Poikkeuslupa sallii pyynnin 1.4.-25.6. Poikkeusluvassa on annettu määräyksiä mm. vaelluskalojen sekä isojen kuhien ja haukien vapauttamisesta. Peitetty on nyt hakenut ELY-keskukselta muutosta poikkeuslupaan niin, että särkikalojen ja kuoreen kalastus kattaisi koko kalastuskauden.

 

 

Päätös

Elinvoima- ja ympäristölautakunta myöntää Peitetty muutokset kolmen (3) pyydyspaikan sijainteihin seuraavin ehdoin:

- Jäljennös ELY-keskuksen poikkeuslupapäätöksestä on toimitettava Porin kaupungille (outi.aalto@pori.fi) viipymättä.

- Jokisuukalastuksen kieltoalueella sijaitsevien pyydysten osalta vuokrasopimus on voimassa vain poikkeusluvassa myönnetyn ajan.

Näiden pyydyspaikkojen osalta voimassa ovat samat vuokraehdot kuin 2.3.2022 allekirjoitetussa vuokrasopimuksessa. 

Allekirjoitus

Seppo Salonen, yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö

Organisaatiotieto

Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö