§ 6 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Pii Poon LEGO -rakennustapahtuma Pori 2023

Lataa 

PRIDno-2023-126

Päätöspäivämäärä

9.2.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Tapahtuma-avustuksen myöntämisen kriteerit Pii Poon LEGO -rakennustapahtumalle 18.-19.2.2023

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Pii Poon LEGO-tapahtuma on koko perheen hauska ja toiminnallinen perhetapahtuma. Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa LEGO-rakentaja näytteilleasettajana, ja tuoda omat LEGO-rakennelmat esille tapahtuman ajaksi. Tapahtuman vieraat pääsevät katsomaan teoksia ja keskustelemaan rakentajien kanssa. Tapahtumassa on lisäksi suuria erilaisia LEGO-rakentelupisteitä kaiken ikäisille, joissa vieraat voivat rakennella ja luoda tapahtumaan sisältöä. Tapahtumassa voi tavata myös mm. LEGO Masters ohjelmasta tuttuja LEGO-rakentajia. Ajankohta 18.-19.2.2023 Tapahtumapaikka ja osoite Agora-salissa, Satakunnan AMK, Satakunnankatu 23, 28130 Pori.
Tapahtuman sisältö suunniteltu - Tilat ja kalusteet varattu ja tilattu - Markkinoinnin suunnittelu aloitettu - Kommunikointi näytteilleasettajien kanssa aloitettu.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Avustuksella pyritään tukemaan tapahtuman taloudellista kannattavuutta. Tarkoitus on tehdä tapahtumasta jokavuotinen Poriin. Mahdollinen avustus osaltaan tukee em. tavoitetta.
Kustannusarvio 6 000 € Tilavuokra 1 050 € Majoitus 1 200 € Ohjelma 1 670 € Kalusteet ja varusteet 1 040 € Logistiikka 1 200 € Järjestyksenvalvonta + EA 4 800 € Henkilöstökulut 3 500 € Markkinointi 20 460 € YHT.
Arvio tuloista 20 600 € Lipunmyynti 16 500 € LEGO-myynti 23 200 € KATE
Arvio tuloksesta + 2 740€

Pii Poo Oy on hakenut tapahtuma-avustusta Pii Poon LEGO -rakennustapahtumalle 4500 € 
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä poultaa Pii Poon Lego -rakennustapahtumalle avustusta annettavaksi 2500 €. 

Päätös

Päätän myöntää Pii Poo Oy:lle tapahtuma-avustusta 2500 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö