§ 4 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Koko Pori Hiihtää

Lataa 

PRIDno-2023-161

Päätöspäivämäärä

9.2.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Tapahtuma-avustuksen myöntämisen kriteerit Koko Pori Hiihtää -tapahtumalle 12.2.2023

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 


 

Kuvaus

Tapahtuman esittely
Liikunnallinen elämäntapa lisää hyvinvointia. Kannustetaan ja innostetaan kaikenikäisiä porilaisia hiihdon pariin ja hyödyntämään kaupungissa olevia ulkoliikunta ja hiihtomahdollisuuksia. Tapahtuman myötä tehdään niin hiihtoa lajina kuin porilaisia talviliikuntamahdollisuuksia tutuiksi. Tapahtuma järjestetään ensin kokeiluluonteisena helmikuussa 2023 Porin Metsässä ja seuraavana Yyterissä (jolloin on myös Yyterin uuden vastaanottorakennuksen vihkiminen).
Tapahtuman sisältö: · Hiihdon opetusta kaikenikäisille (perinteinen ja vapaa hiihtotapa) · Hiihtokärry, josta voi lainata ja kokeilla välineitä on paikalla tapahtuma-ajan (TUL- Satakunnan piiri) · Suksien huoltopiste; huoltoa ja opastusta, osallistujat saavat vinkkejä suksien voiteluun · Leikkimielinen hiihtokilpailu lapsille, mitalit osallistujille · Onnenpyörä ja muuta oheisohjelmaa lapsille · Buffetti · Ensiapupiste (yhteistyössä SPR, Porin osasto) · Urheilutarvikekauppa Intersport on mukana tapahtumassa. Tarjoavat testisuksien kokeilua ja voitelua. Tuotemyyntiä. · VisitPori jakaa retkeilyesitteitä ym. materiaalia kaupungin liikuntamahdollisuuksista. · Mahdollisesti retkeilyohjlemaa?
Tapahtuman toteuttaminen vastaa Porin kaupungin strategiseen tavoitteeseen hyvinvoiva Pori, jotta jokaisella porilaisella on mahdollisuus terveelliseen, aktiiviseen ja turvalliseen elämään. Kaupungin tarjoamat liikuntapaikat ja niiden tehokas hyödyntäminen tukevat kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Talviliikuntamahdollisuuksista tiedottaminen ja matalankynnyksen kokeilumahdollisuuden tarjoaminen kaikille kuntalaisille koko perheen tapahtumassa mahdollistaa hiihdon kokeilua myös henkilöille, joilla omia välineitä ei vielä ole. Hiihto on monipuolista kestävyysliikuntaa, jossa jokainen voi edetä oman kuntotasonsa mukaisesti. Tapahtuman myötä halutaan innostaa yhä uusia ihmisiä ja kokonaisia perheitä ladulle, nauttimaan kauniista Porin Metsän luonnosta ja kaupungin liikuntamahdollisuuksista. Tapahtumassa viestitään myös muista talviliikuntamahdollisuuksista Porissa (VisitPori ja Porin Pyrintö). Hiihdon opetukseen osallistuneille lapsille jaetaan mitalit osallistumisesta.
Tapahtuman aikataulu: 11.00 Tapahtuma-alue aukeaa, tervetulosanat Hiihtokärry, suksien huoltopiste, Intersportin esittelypiste, onnenpyörä ja buffetti avoinna koko tapahtuma-ajan Mahdollisesti myös fatbike ja lumikenkä – kokeilumahdollisuus (liikuntatoimi) 11.30–12.30 Hiihdonopetusta (perinteinen hiihtotapa): pienet lapset, aloittelevat/edistyneet aikuiset 13.30–14.30 Hiihdonopetusta (vapaa hiihtotapa) pienet lapset, aloittelevat/ edistyneet aikuiset 15.00 Tapahtuma päättyy Tapahtuma toteutetaan vastuullisesti ja yhteistyössä Porin kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa (tähän vielä luettelo kokonaisuudessaan yhteistyökumppaneista). Tapahtumasta viestitään yhteistyössä VisitPorin kanssa.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Telttakatokset 3kpl, vuokra 250 Opastus ja järjestyksenvalvonta tapahtumassa (4hlö x 6h) 500 Materiaalikulut: voitelutarvikkeet yms. 200 Sähkökaapelointi yms. tapahtuman tekniikkaan liittyvät kulut erottaisin tämän kohdan omakseen tuosta ylläolevasta kuluerästä, joku summa? Ensiapu (SPR) 160 Hiihtokärryn vuokra 200 Markkinointi ja viestintä toteutetaan yhteistyössä VisitPori kanssa, hiihtojaoston osuus kuluista 100 Muut kulut 150 KAIKKI YHTEENSÄ 1560 Tapahtuma toteutetaan yllä olevan kululaskelman mukaisesti. Porin Pyrinnön osalta hiihtojaosta ja koko seura on mukana talkoovoimin tapahtuman toteuttamisessa ja käytännön järjestelyissä. Hiihtojaosto vastaa talkoovoimin hiihdon opetuksesta, tapahtuman kuulutuksesta ja muista käytännön järjestelyistä. Porin Pyrintö järjestää tapahtuman buffetin. Mahdolliset tulot kirjataan PoPy:n nuorisotoimintaan. Ensiapu ja järjestyksenvalvonta tapahtumaan hankitaan kustannuslaskelman mukaisesti. Porin kaupunki tarjoaa maauimalan alueen tapahtuman käyttöön, huolehtii latujen kunnossapidosta tapahtumaa varten sekä tapahtuman markkinointia ja viestintää tehdään yhteistyössä VisitPorin kanssa (Puuvillan info-TV, Satakunnan Kansa, Porin kaupungin tapahtuma kalenteri ja Facebook, Satakunnan viikko). Lisäksi tapahtumaan tarjotaan Porin kaupungin liikuntapalveluille mahdollisuutta tulla esittelemään omaa toimintaansa. 

Porin Pyrintö / hiihtojaosto hakee tapahtuma-avustusta Koko Pori Hiihtää tapahtumalle 1500 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä poultaa Koko Pori Hiihtää -tapahtumalle avustusta annettavaksi 1000 €. 
 

Päätös

Päätän myöntää Porin Pyrintö / hiihtojaostolle tapahtuma-avustusta 1000 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

 

 

 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

 

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö