Sivistyslautakunta, kokous 28.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

PRIDno-2023-695

Valmistelija

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Perustelut

Virassa (0204) oleva perusopetuksen luokanopettaja on useiden vuosien ajan hoitanut Kaarisillan yhtenäiskoulussa teknisen käsityön opettajan tehtäviä. Työnantaja katsoo perustelluksi muuttaa viran käsityön ja luokanopettajan viraksi (perusopetuksen lehtori), jotta virkanimike kuvaa nykyistä tehtävää ja toisaalta vastaa siihen tarpeeseen, joka opetuksen järjestäjällä on. Opettajaa on kuultu asiassa ja hän on antanut muutokseen suostumuksensa. 

Perusopetuksen lehtorin opetusaineina on tekninen käsityö ja opetusvelvollisuuteen sisältyy lisäksi luokanopettajan tunteja. Muutoksella ei ole vaikutusta opettajan opetusvelvollisuuteen tai palkkaukseen. Muutos mahdollistaa taito- ja taideaineiden lisän maksamisen, koska lisää ei voida maksaa luokanopettajalle.  

Perusopetuksen luokanopettajan virantoimitusvelvollisuuden muutos on ehdollinen siihen saakka, kunnes henkilöstöjohtaja on hyväksynyt virkanimikkeen muutoksen perusopetuksen luokanopettajasta perusopetuksen lehtoriksi. 

Virantoimitusvelvollisuuden muutos esitetään tehtäväksi 1.8.2023 alkaen. 

Kunnallisen viranhaltijalain 23 §:ssä säädetään, että toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Taneli Tiirikainen, yksikön päällikkö, opetusyksikkö, taneli.tiirikainen@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää, että [Peitetty] virantoimitusvelvollisuus muutetaan luokanopettajasta perusopetuksen lehtorin tehtäväksi siten, että tehtävä sisältää teknisen käsityön sekä luokanopettajan opetusta. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

[Peitetty], Opetusyksikön päällikkö ja HR-yksikkö/palvelussuhdetiimi