Sivistyslautakunta, kokous 28.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Sivistystoimialan opettajavirkojen haettavaksi julistaminen

PRIDno-2023-610

Valmistelija

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Perustelut

Opetustoimen lainsäädäntö edellyttää tarpeellisten opettajavirkojen ja –määrien ylläpitämistä opetuksen järjestämisen turvaamiseksi.  Koulut, lukio ja Palmgren-konservatorio ovat tehneet esityksiä opettajavirkojen tarpeesta opetusyksikön päällikölle 1.8.2023 alkaen.  

Sivistystoimialalla jokaista esitystä on tarkasteltu ottaen huomioon sivistystoimialan taloudellinen tilanne ja opetuksen järjestämisen tarpeet jatkossa. Virat, joiden tuntimäärien jatkuvuus nykyisellään on epävarmaa, on suunniteltu täytettäväksi vakinaisina päätoimisen tuntiopettajan tai tuntiopettajan virkasuhteina. Virkoja tarkasteltaessa on käytetty apuna henkilöstösuunnitelmaa sekä otettu huomioon oppilasmäärien muutokset. Virat täytetään julkisella haulla. 

Sivistystoimen henkilöstömäärä ei kasva ko. toimenpiteiden vuoksi, koska suurin osa virkojen täytöistä johtuu opetushenkilöstön eläköitymisistä tai siitä, että virkoja on hoidettu määräaikaisina. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Taneli Tiirikainen, yksikön päällikkö, opetusyksikkö, taneli.tiirikainen@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää liitteenä olevien virkojen täyttämisestä julkisen haun kautta edelleen todeten, että yksityiskohtaisemmista rekrytointiprosesseista vastaa opetusyksikön päällikkö sekä rehtorit ja koulunjohtajat. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Sivistystoimialan opetusyksikkö