Tekninen lautakunta, kokous 21.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 44 Musan kentän saattoliikenne ja pysäköinti

PRIDno-2022-6981

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marko Huttunen, marko.huttunen@pori.fi

Perustelut

Suunnitelmien hyväksyminen, Musan kentän pysäköintialue ja Tommilantien linja-autopysäkki sekä saattoliikennetasku, Musa

Musan kentän pysäköintialue ja Tommilantien linja-autopysäkki sekä saattoliikennetasku (Musa), IN/IJ 13 227, 13 237, 13 238 ja 13 239

Suunnitelmat perustuvat sisäasiainministeriön 3.9.1951 hyväksymään ja 10.3.1951 lainvoiman saaneeseen asemakaavaan.

Suunnitelmasisältö:

Musan kenttää sekä alueen pysäköintijärjestelyjä koskien on vuosina 2021–22 tehty kaksi valtuustoaloitetta, jotka ovat osaltaan edistäneet alueen kehittämistä ja suunnitelmavalmiuden parantamista. Suunnitelmia on lähdetty laatimaan näiden valtuustoaloitteiden perusteella. 

Suunnitelma sisältää Musan urheilukentän pysäköintialueen perusparantamisen, palvelemaan erityisesti Musan urheilukentän käyttäjiä. Lisäksi perusparantamissuunnitelma sisältää Tommilantien varteen rakennettavan linja-autopysäkki- ja saattoliikennesyvennyksen Kraftamannintien ja Tanhukujan välille Musan kentän puoleiselle ajoradalle.

Suunnitelmassa Musan pysäköintialue on noin 2 080m², pysäköintialueella on 64 autopaikkaa ja yksi invapaikka. Lisäksi suunnitelmassa on esitetty pyöräpysäköintipaikat 84 polkupyörälle. Moottoriajoneuvoliittymä pysäköintipaikalle rakennetaan uuteen paikkaan ja vanha liittymä jää vain jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön.

Alueen kuivatus toteutetaan hulevesikaivoin Tommilantien hulevesien runkokaivoon.

​​Kustannusarvio:

Suunnitelmiin sisältyvän pysäköintialueen sekä linja-autopysäkki- ja saattoliikennetaskun kokonaiskustannusarvio on 130 000,00€, sisältäen rakennuttamis- ja suunnittelukustannukset.

​​​Muut suunnitelmat:

Vihersuunnitelmaa kohteesta ei laadita. Liikennesuunnitelma sisältyy suunnitelmiin ja katuvalosuunnitelma on tilattu.

Rakentamisajankohta:  

Suunnitelmiin sisältyvä pysäköintialue, linja-autopysäkki ja saattoliikennetasku toteutetaan keväällä 2023 omana työnä. Rakentaminen tehdään investointinumerolta 14190490018_013 Musan kentän p-alueen laajennus rakentaminen, jossa hankkeelle on varattu vuoden 2023 työohjlmassa 65 000,00 €. Puuttuva määräraha on siirrettävissä investoinnilta Harjunpäänjoen alaosan järjestelyt 14190420032_002.

 

Liitteet          Katusuunnitelma IN/IJ 13 227, 13 237, 13 238 ja 13 239 (sähköinen liite)

Ehdotus

Esittelijä

Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Teknisen lautakunnan tehtävät ja toimivalta on määritetty kaupungin hallintosäännön 28 §:ssä.

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä edellä mainitun katusuunnitelman.

Päätös

Asia poistettiin esityslistalta.

Kokouskäsittely

Esittelijä esitti, että asia poistetaan esityslistalta.

Valmistelija

  • Irma Lehto, irma.lehto@pori.fi

Perustelut

Suunnitelmien hyväksyminen, Musan kentän pysäköintialue ja Tommilantien linja-autopysäkki sekä saattoliikennetasku, Musa

Musan kentän pysäköintialue ja Tommilantien linja-autopysäkki sekä saattoliikennetasku (Musa), IN/IJ 13 227, 13 237, 13 238 ja 13 239

Suunnitelmat perustuvat sisäasiainministeriön 3.9.1951 hyväksymään ja 10.3.1951 lainvoiman saaneeseen asemakaavaan.

 

Suunnitelmasisältö:

Musan kenttää sekä alueen pysäköintijärjestelyjä koskien on vuosina 2021–22 tehty kaksi valtuustoaloitetta, jotka ovat osaltaan edistäneet alueen kehittämistä ja suunnitelmavalmiuden parantamista. Suunnitelmia on lähdetty laatimaan näiden valtuustoaloitteiden perusteella.

Suunnitelma sisältää Musan urheilukentän pysäköintialueen perusparantamisen, palvelemaan erityisesti Musan urheilukentän käyttäjiä. Lisäksi perusparantamissuunnitelma sisältää Tommilantien varteen rakennettavan linja-autopysäkki- ja saattoliikennesyvennyksen Kraftmannintien ja Tanhukujan välille Musan kentän puoleiselle ajoradalle.

Suunnitelmassa Musan pysäköintialue on noin 2 080m², pysäköintialueella on 64 autopaikkaa ja yksi invapaikka. Lisäksi suunnitelmassa on esitetty pyöräpysäköintipaikat 84 polkupyörälle. Moottoriajoneuvoliittymä pysäköintipaikalle rakennetaan uuteen paikkaan ja vanha liittymä jää vain jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön. Suunnitelman mukaisen järjestelyn toteuttaminen edellyttää 25 puun kaatamista nykyisen pysäköintialueen reunoilta sekä uuden ajoliittymän kohdalta. Puista 18 on havupuita ja 7 lehtipuita.

Alueen kuivatus toteutetaan hulevesikaivoin Tommilantien hulevesien runkokaivoon.

​​Kustannusarvio:

Suunnitelmiin sisältyvän pysäköintialueen sekä linja-autopysäkki- ja saattoliikennetaskun kokonaiskustannusarvio on 130 000,00€, sisältäen rakennuttamis- ja suunnittelukustannukset.

​​​Muut suunnitelmat:

Vihersuunnitelmaa kohteesta ei laadita. Liikennesuunnitelma sisältyy suunnitelmiin ja katuvalosuunnitelma on tilattu.

Musan kentän yleissuunnitelman laatiminen on käynnistynyt joulukuussa 2022 ja sen on tarkoitus valmistua kevään 2023 aikana. Yleissuunnitelmassa tarkastellaan pelikenttätoimintojen uudelleenjärjestelyjä, alueen aitaamistarpeita sekä oheistoimintoja, mukaan lukien toiminnallinen harjoittelu, leikkipuisto, monitoimikenttä sekä parkour. Yleissuunnitelmassa otetaan kantaa myös porttijärjestelyihin. Yleissuunnitelmaa on laadittu tiiviissä yhteistyössä Musan Salaman ja Porin nuoriso- ja liikuntayksikön kanssa. Yleissuunnitelmatyön aikana järjestetään yleisötilaisuus 8.3.2023. Yleissuunnitelma hyväksytetään teknisessä lautakunnassa erikseen kesällä 2023.

Alueen asemakaava on vanhentunut. Yleissuunnitelma toimii lähtökohtana asemakaavamuutokselle.

Rakentaminen: 

Suunnitelmiin sisältyvä pysäköintialue, linja-autopysäkki ja saattoliikennetasku toteutetaan keväällä 2023 omana työnä. Rakentamisen yhteydessä toteutetaan kenttää ympäröivään aitaan jalankulkuportti Tommilantien puolelle. Rakentaminen tehdään investointinumerolta 14190490018_013 Musan kentän p-alueen laajennus rakentaminen, jossa hankkeelle on varattu vuoden 2023 työohjelmassa 65 000,00 €. Puuttuva määräraha on siirrettävissä investoinnilta Harjunpäänjoen alaosan järjestelyt 14190420032_002.

Rakentamiselle on haettu lupaa rakennusvalvonnasta. Lupakäsittelyyn sisältyy maastokatselmus mahdollisten mustavaristen pesinnän sekä liito-oravien reviirien tarkistamiseksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Teknisen lautakunnan tehtävät ja toimivalta on määritetty kaupungin hallintosäännön 28 §:ssä.

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä edellä mainitun katusuunnitelman.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Ennen tämän asian käsittelyä ja päätöksentekoa liikenneinsinööri Eija Riihimäki alusti asiaa kertomalla mm. kyseisen alueen yleissuunnitelmasta.

Tiedoksi

Infrajohtaminen/ Eija Riihimäki, Sanna Välimäki, Petteri Kuusisto

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.