§ 19 Tapahtuma-avustuksen myöntäminen, Yksinäinen nainen -teatteriesitys

Lataa 

PRIDno-2023-905

Päätöspäivämäärä

16.3.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Tapahtuma-avustuksen myöntämisen kriteerit Yksinäinen nainen Teatteriesitys -tapahtumalle 14.-29.4.2023 ( 8 näytöstä )

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Porin ylioppilasteatteriyhdistys ry hakee tapahtuma-avustusta Yksinäinen nainen Teatteriesitys -tapahtumalle 1565,50 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta 1565,50 €.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Porin Ylioppilasteatteri esittää: YKSINÄINEN NAINEN Yksinäinen nainen on Nobel-palkitun näytelmäkirjailija Dario Fon teksteihin perustuva kahden monologin yhteisesitys, joka käsittelee mm. naisen seksuaalisuutta, naisiin kohdistuvia odotuksia ja naisen roolia ja yhteiskunnallista asemaa Folle ominaisella hilpeän tragikoomisella ja rehevän suorasanaisella otteella.
Esityksessä näyttelevät PYT:n pitkäaikaiset aktiivit Jenna Hietavirta ja Karoliina Ailasmaa ja sen ohjaa porilainen teatteri-ilmaisun ohjaaja Kaarlo Kankaanpää. Esityspaikakseen PYT valtaa kauppakeskus Iso Karhun pohjakerroksen tilan jossa on aiemmin koettu mm. Ars Porin näyttelyitä ja tapahtumia sekä Pori Film Festival. Esityspaikan valinnalla teatteri haluaa olla mukana elävöittämässä Porin kaupunkikeskustaa, vahvistamassa Porin imagoa vaihtoehtoisen tee se itse-taiteen pääkaupunkina Suomessa sekä tuomassa teatteritaidetta yleisön ulottuville aivan uudessa esityspaikassa. Yksinäinen nainen on Ylioppilasteatterin ensimmäinen ensi-ilta kolmeen ja puoleen vuoteen ja siten paluu parrasvaloihin ja porilaisen teatteriskenen keskiöön.
Tapahtumana Yksinäinen nainen linkittyy Porin kaupungin Tapahtumien tiekartan tavoitteisiin seuraavilla tavoilla:
1. Se ylläpitää tiekartassa määritettyä tapahtumien monipuolisuuden - ja muotoisuuden tavoitetta sekä tukee Porin visiota olla ympärivuotinen tapahtumakaupunki.
2. Se on Porin tavoitteen mukainen uusi, erilainen, ja kesäajan ulkopuolelle sijoittuva tapahtuma sillä IsoKarhu ei ole toiminut teatterin näyttämönä vielä koskaan aiemmin.
3. Se on osa paikallista harrastajateatteriosaamisen ja tee se itse-kulttuurin perinnettä jolle Pori strategiansa mukaisesti haluaa "antaa rakkautta".
4. Se vankistaa osaltaan Iso Karhun uutta brändiä suomalaisittain ainutkertaisena kauppakeskuksen ja kulttuuritapahtuma - ja matalan kynnyksen kohtaamispaikan yhdistelmänä jollaisia tiekartan ohjelmassa nimenomaan halutaan luoda.
Avustuksen käytön kuvaus
Ohjaajan palkkio 2000 euroa
Esitystilan vuokra 500 euroa
Esitysoikeudet perusmaksu 200 euroa
Esitysoikeudet osuus lipputuloista 585 euroa
Esityksen rakennuskulut 600 euroa
Printtituotteet ja muu markkinointi 500 euroa
Kahvilakulut 400 euroa
Teostokulut 100 euroa
Muut kulut 10% 480,50 euroa
Kaikki kulut yhteensä: 5365,50 euroa

Tapahtuman arvioidut tulot ovat seuraavat: Lipputulot (8 esitystä, katsojakeskiarvo 20 hlö/esitys, lipun hinta ka 15 euroa) 2400 euroa
Kahvilatulot (keskimäärin 50 euroa/esitys) 400 euroa
Kansalaisfoorumin tuki 500 euroa
Sponsorit 500 euroa
Kaupungin tapahtuma-avustus 1565,50 euroa
Kaikki tulot yhteensä: 5365,50 euroa

Päätös

Päätän myöntää Porin ylioppilasteatteriyhdistys ry:n  Yksinäinen nainen teatteriesitys -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 1565,50 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

 

 

 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö