§ 25 Veneyhteys Kallo-Reposaari

Lataa 

PRIDno-2023-865

Päätöspäivämäärä

24.3.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa tarjouspyynnössä sekä tarjouksen vertailu-/arviointitaulukossa.

Saatu tarjous täytti kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset ja oli kokonaistaloudellisesti tarkoituksenmukainen.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Hankinnan kohteena on Kallo – Reposaari henkilöliikenteen veneyhteyden tuottaminen. Palvelua hankitaan ajalle: 27.6.-31.7.2023 (+ optiovuodet 2024–2025), vähintään viitenä (5) päivänä viikossa sisältäen lauantait ja sunnuntait sekä vähintään 7 h/päivä.

Kaupunki maksaa palveluntuottajalle osan palvelun toteuttamisesta,​ mutta suurimman osan palvelusta yrittäjän tulee kuitenkin rahoittaa palvelujen myynnistä saamillaan tuloilla tai muulla itse hankkimallaan rahoituksella.    

Hankinnan arvo ei ylitä kansallista kynnysarvoa ja siten kyseessä on pienhankinta, joihin ei sovelleta hankintalakia. Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön määrittämien hankintavaltuuksien mukaisesti, toimialajohtaja tekee hankintapäätöksen.

Palveluntuottajan valitsemiseksi, toteutettiin kevennetty kilpailutus: tarjouspyyntö julkaistiin pienhankintajärjestelmän kautta Tarjouspalvelu.fi/Pori -portaalissa 8.3.2023. Tarjousaika päättyi 22.03.23 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Hankintamenettely oli avoin.

Tarjoajien tuli antaa tarjouksessaan:

  • Palveluselvitys
  • Hinta palvelun tuottamiseksi

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoi: VV-Outdoors Oy. Tarjouksen suuruus oli 7000e/vuosi.

Päätös

Päätetään kokonaistaloudellisin perustein, että henkilöliikenteen veneyhteys Kallo – Reposaari hankitaan, ajalla 27.6.-31.7.2023, VV-Outdoors Oy:ltä. Mikäli palvelu täyttää asetut vaatimukset ja sujuu sovitulla tavalla, varsinaisen sopimuskauden lisäksi sopimusta jatketaan optiovuosille 2024 ja 2025. Optioista päätetään vuosi kerrallaan, edellisen toimintakauden päätyttyä.

Sopimus voidaan allekirjoittaa vasta, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö