§ 15 Porin katuverkon liikennemerkkien inventointi

Lataa 

PRIDno-2023-997

Päätöspäivämäärä

21.4.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset.

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa vertailutaulukossa ja tarjouspyynnössä.

Kokonaistaloudelliset valintakriteerit

Valintaperusteena oli halvin hinta.

Tarjousten arviointi ja vertailu

Halvimman tarjouksen antoi Normiopaste Oy.

Liitteet 

Tarjouspyyntö ja tarjouksista laadittu vertailutaulukko

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Porin kaupunki on pyytänyt tarjouksia Porin katuverkon liikennemerkkien inventoinnista sekä aineiston viennistä valtakunnalliseen Digiroad-järjestelmään voimassa olevan tieliikennelain mukaisesti. Lisäksi inventointiaineisto toimitetaan kokonaisuudessaan kaupungin hallintaan ja omistukseen Arcgis-yhteensopivana.

Inventointi koskee virallisia, uuden tai vanhan tieliikennelain mukaisia liikennemerkkejä. Inventointi kattaa koko Porin kaupungin hallinnoiman katuverkon, mukaan lukien jalankulku- ja pyörätiet. Katuverkon pituus on noin 620 km ja pyörätieverkon pituus noin 276 km (12/2021 tilanne). ELY-keskuksen hallinnoimia maanteitä, yksityisteitä tai piha-alueita ei inventoida, eikä myöskään tilapäisiä, työmaihin tai muihin sellaisiin liittyviä liikennemerkkejä.

Inventoinnin on tarkoitus tapahtua touko-lokakuun 2023 välisenä aikana. Inventoinnissa liikennemerkeistä kartoitetaan paikka- ja ominaisuustieto Digiroad-järjestelmän edellyttämällä tarkkuustasolla. Inventoitu liikennemerkkiaineisto tarkistetaan ja mahdolliset paikka- tai ominaisuustietovirheet korjataan ennen Digiroadiin toimittamista.

Optiona pyydettiin yksikköhintoja liikennemerkin alareunan korkeuden mittaamisesta, katunimikilpien inventoinnista, liikennemerkkien kuntoluokan inventoinnista sekä aineistotarkastelusta pilvipalveluna. Lisäoptioiden tarjoaminen ei vaikuttanut tarjouksen arviointiin. Tilaaja pidättää itsellään oikeuden tilata tai olla tilaamatta optioita.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinta toteutettiin avoimella menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta Hilmassa 20.03.2023. Lisätietokysymyksiä sai esittää 30.3.2023 klo 12.00 mennessä, ja niihin vastattiin Tarjouspalvelun kautta 4.4.2023. Tarjousaika päättyi 10.04.2023 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli halvin hinta. Osatarjouksia ei sallittu.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Cyclomedia Technology BV, Destia Oy, Field Finland Oy sekä Normiopaste Oy.

Sopimuskausi on touko-lokakuu 2023 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, kun arvo on enintään 60 000 euroa.

Päätän edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Porin katuverkon liikennemerkkien inventointi hankitaan Normiopaste Oy:ltä.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö