§ 38 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Pori Horse Show

Lataa 

PRIDno-2023-1114

Päätöspäivämäärä

14.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Päätöksen peruste Pori Horse Showlle

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Porin Ravit Oy hakee tapahtuma-avustusta Pori Horse Show -tapahtumalle  6000 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta 4000 €

Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Viime vuonna Porin raviradalla ensi kertaa järjestetyt ratsastuskilpailut saavat jatkoa tänä vuonna kun lisätään pökköä pesään ja kisat järjestetään nyt yhteensä kolmena kesäviikonloppuna. Viime vuotinen tapahtuma sai huomattavasti positiivista näkyvyyttä ja hurjasti hyvää palautetta. Yleisössä oli paljon ensikertalaisia seuraajia ja kilpailijoiden näkökulmasta tapahtuma oli ainutlaatuinen koko valtakunnassa. Tänä vuonna on tarkoitus kisata viime vuoden tapaan maastoesteratsastuskilpailuja ja sen lisäksi esteratsastuksessa sekä kouluratsastuksessa. Pori Horse Show:t huipentuu elokuussa kisattaviin maastoesteratsastus Avant Trophy kilpailusarjan finaaliin, jolloin myös erityisen hyvä kilpailutaso on taattua. Viime vuoden tapaan kilpailut tullaan kuvaamaan usealla kameralla ja striimaamaan SK Livessä sekä jotkut kisoista / luokista myös Veikkaus Tv:llä. (viime vuonna kisoja seurasi striimin välityksellä n.30 000 katsojaa) Myös muiden valtakunnallisten toimijoiden alustalla näyttäminen on ollut keskusteluissa mukana. Tapahtumasta tehdään jälleen yleisölle viihtyisä, mukana kokenut kommentaattori, kuuluttaja sekä haastattelija (Katja Ståhl). Sen lisäksi laadukas striimi on yleisön käytössä jokaisessa tapahtumassa jättiscreenillä. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, jossa myös perheen pienimmille ohjelmaa poniratsastuksen, keppihevosradan ja mahdollisesti muita aktiviteetteja. Yksi tapahtuman ajankohdista sijoittuu Suomi Areena viikkoon ja tavoitteena on saada silloin myös paljon ulkopaikkakuntalaisia ihastelemaan raviradan fasiliteetteja sekä hyvänmielen ratsastustapahtumaa. Bussi kuljetus on tarkoitus järjestää non-stoppina keskustan ja raviradan välille. Tapahtumaan myydään pääsylippuja ja lippupalveluna toimii ticketmaster.

Avustuksen käytön kuvaus
Avustus tullaan käyttämään tapahtuman markkinointiin. Yleisön saaminen paikalla on mielestämme edelleen isoin päämäärä. Lipunmyyntiä kuitenkin edesauttaa viime vuoden onnistuminen kaikin puolin. (n.1700 kävijää) Lipunmyynti on vaan tapahtuman taloudellisen onnistumisen puitteissa erittäin merkittävä osa, joka taas takaa tapahtumien järjestämisen myös seuraavina vuosina. Markkinointibudjettiin ollaan laskelmoitu tänä vuonna 15000 euroa ja tätä on tarkoitus käyttää lehti - ja radiomainonnan lisäksi somemainontaan, pylväs - sekä flyerimainontaan. Myös Suomi Areena viikolla on tarkoitus järjestää non-stop busseja kulkemaan Keskustan ja raviradan välille, joka avittaa ihmisten liikkumiseen.

 

Päätös

Päätän myöntää Porin Ravit Ou:n Pori Horsw Show -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 4000 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö