§ 16 Valtatie 8, Kirjurinluodontien-Kalaforniantien liittymäalueen esiselvitys

Lataa 

PRIDno-2023-1685

Päätöspäivämäärä

5.5.2023

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous täytti tarjouspyynnön kelpoisuus-​ja vähimmäisvaatimukset.

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, kun arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Porin kaupunki on neuvotellut Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa valtatien 8 Kirjurinluodontien - Kalaforniantien liittymäalueen kehittämistarpeista. Nykyisellään Kirjurinluodontielle myönnetty liittymälupa sallii liittymän avaamisen ainoastaan isojen yleisötapahtumien aikana. Muuna aikana liittymä tulee pitää puomilla sulojettuna. Kirjurinluodon ja Kalafornian alue on yksi Porin kärkikehittämiskohteista, ja kaupungin tavoitteena olisi mahdollistaa liittymien pitäminen jatkuvasti avoinna yleiselle liikenteelle.

Infrajohtaminen on pyytänyt A-Insinöörit Oy:ltä puitesopimusmenettelyllä tarjouksen valtatien 8 Kirjurinluodontien - Kalaforniantien liittymäalueen esiselvityksen laadinnasta. Liittymäjärjestelyjen keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa Kirjurinluodon ja luotojen alueen kehittäminen matkailua palvelevaksi kokonaisuudeksi. Työ sisältää kahden erityyppisen liittymävaihtoehdon tarkastelun. Vaihtoehtojen vertailu laaditaan asiantuntija-arviona keskeisimpien vaikutusten osalta, mm. liikenteen toimivuus, turvallisuus, kustannukset (kalliimpi/halvempi) sekä pelastusajon toimivuus.Tarkoituksena on löytää toteuttamiskelpoinen ratkaisu liittymäjärjestelyjen kehittämiseksi.

A-Insinöörit Oy on jättänyt tarjouksen pyydetystä työstä 3.4.2023. Työ tehdään kokonaishintaan 10.500 eur (alv 0%) noudattaen Porin kaupungin ja A-Insinöörit Oy:n välistä puitesopimusta. 

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta.

Sopimuskausi on huhti-kesäkuu 2023 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Päätös

Päätetään edellä mainituin perustein, että Kirjurinluodontien - Kalaforniantien liittymäalueen esiselvitys hankitaan A-Insinöörit Oy:ltä.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, Infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö