Jätehuoltojaosto, kokous 29.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Jätehuoltoviranomaisen talouden raportointi tammi-heinäkuu 2023

PRIDno-2023-173

Valmistelija

  • Jonna Vainio, jonna.vainio@pori.fi

Perustelut

Jätehuoltoviranomaisen viranomaistehtävien hoidon aiheuttamat kustannukset tullaan laskuttamaan Keräämö Oy:ltä 1.-30.6.2023 jaksolta talousarvion summasta 50 % ja 1.7.-31.12.2023 tasaus laskutetaan toteuman mukaan tilinpäätöksen yhteydessä. Tästä syystä jätehuoltoviranomaisen kustannuspaikalla ei näy vielä muita tuottoja kuin maksettua palkkatukiavustusta 4 000 eurolla tälle vuodelle. 

Toimintakuluja on kertynyt viime vuoteen nähden hieman enemmän, henkilöstökuluja erityisesti (20 000 euroa enemmän kuin viime vuonna). Summa sisältää niin jaostolle maksetut palkkiot alkuvuodesta kuin myös kesäkuusta alkaen maksetut yleiskorotukset. Kunta-alan 8.6.2022 solmimaa palkkasopimusratkaisua täydennettiin ns. perälautatarkastelulla 7.3.2023. Ratkaisun perusteella 1.6.2023 voimaan astuneita yleiskorotuksia ja paikallisia järjestelyeriä korotettiin huomioiden verrokkialojen työehtosopimusten kustannusvaikutusprosentti. Lisäksi kunta-alan työntekijöille maksettiin kesäkuussa 467 euron kertapalkkio. Alkuvuonna on edelleen ollut yhden vakituisen työntekijän vajaus, mutta suunnittelijan tehtävä täytettiin nyt elokuussa. Jäteviranomaisen kustannuspaikalla on tällä hetkellä myös yksi projektityöntekijä ajalla 1.1.2023-31.12.2024. Projektityöntekijän päätyönä on kompostointirekisterin rakentaminen ja ylläpito, joka tuli viranomaiselle uutena lakisääteisenä velvoitteena.

Palveluiden ostoissa ja muissa kuluissa on viranomaiselle tavanomaisia kuluja, mm. osallistumiset kiertotalouspäiville, matkakuluja, palveluliikelaitoksen siivouskuluja, kuulutusilmoitus Satakunnan Kansassa sekä osallistuminen Koti & Piha-messuille huhtikuussa. Palveluiden ostoja on budjetoitu selvityksille ja konsulttityölle tälle vuodelle, mutta alkuvuoden henkilöstövajauksesta johtuen kaikkea suunniteltua ei ehditä toteuttaa tänä vuonna. Myös Vitec Vingo -toimintajärjestelmän kulut on toistaiseksi pysyneet kohtuullisina. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Jätehuoltojaosto päättää merkitä talousraportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Elinvoima- ja ympäristötoimiala

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.