Jätehuoltojaosto, kokous 29.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 7 Jätehuoltoviranomainen, talousarvio vuodelle 2024

PRIDno-2023-2851

Valmistelija

  • Jonna Vainio, jonna.vainio@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on 5.6.2023 tehnyt päätöksen talousarvion 2024 laadintaa ohjaavasta toimialakohtaisesta käyttötalouden kehyksestä. Määrärahakehykset ovat toimialojen osalta sitovia.

Talousarvion laadintaohjeiden mukaan toimialakohtaisissa esityksissä tulee varautua kustannustason nousuun. Palvelujen ostoissa tulee huomioida voimassa oleviin sopimuksiin mahdollisesti sisältyvät hinnankorotukset.

Kunta-alan 8.6.2022 solmimaa palkkasopimusratkaisua on täydennetty ns. perälautatarkastellla 7.3.2023. Ratkaisun perusteella 1.6.2023 ja 1.6.2024 voimaan astuvia yleiskorotuksia ja paikallisia järjestelyeriä korotetaan huomioiden verrokkialojen työehtosopimusten kustannusvaikutusprosentti. Vuonna 2024 palkkakustannukset kasvavat 3,98 prosentilla.

Elinvoima- ja ympäristölautakunta käsittelee toimialan talousarvioesityksen kokouksessaan 20.9.2023. Toimialakohtainen talousarvioesitys siirtyy lautakunnan hyväksynnän jälkeen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupunginvaltuusto hyväksynee talousarvion joulukuun aikana. Tämän jälkeen toimialat valmistelevat kustannuspaikkakohtaiset käyttösuunnitelmat loppuun ja lautakunnat vahvistavat ne joulukuun 2023 tai tammikuun 2024 kokouksessa.

Jätehuoltoviranomaisen talousarvion laadinnassa palvelujen ostoissa on varauduttu mm. erilaisten viranomaisrekisterien rakentamisesta ja ylläpidosta johtuviin ohjelmistolisenssi-, käyttöönotto- ja koulutuskuluihin. Samoin henkilöstökuluissa on varauduttu jätelain muutosten aiheuttamaan työmäärän lisääntymiseen, erityisesti kompostointirekisterin ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Vuonna 2024 jätehuoltoviranomaisessa työskentelee kahden vakituisen (jätehuollon suunnittelija ja suunnittelija) lisäksi projektityöntekijä (määräaikainen työsuhde 2023-2024). Jätehuoltoviranomaiselle on tullut uutena tehtävänä kompostointirekisterin perustaminen ja ylläpito, joten tehtävään tarvitaan alkuvaiheessa lisäresurssia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Jätehuoltojaosto päättää merkitä talousarvioesityksen tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Keräämö oy, Elinvoima- ja ympäristölautakunta

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.