Jätehuoltojaosto, kokous 29.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Jätehuoltojaoston toimivalta

PRIDno-2022-1413

Valmistelija

  • Pauliina Hakala, jätehuollon suunnittelija, pauliina.hakala@pori.fi

Perustelut

Jätehuoltojaosto on Porin, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Siikaisten ja Ulvilan yhteinen toimielin, joka hoitaa jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät. Yhteistoiminta viranomaistehtävissä on aloitettu v. 2012 alussa. Eurajoki erkautui yhteistyöstä 31.12.2022 ja Pomarkku liittyi mukaan 1.4.2023 kunnallisen jätehuoltoyhtiö Keräämö Oy:n osakkuuden myötä. 

Kunnat ovat solmineet yhteistoimintasopimuksen jätehuollon viranomaistehtävien järjestämisestä. Sopimuksen tarkoituksena on sopia kunnille kuuluvasta jätelain (646/2011) mukaisesta jätehuollon viranomaistehtävien järjestämisestä jätelain 23 §:n mukaisesti sekä kuntien yhteisesti päättämien muiden jätehuoltoon liittyvien kehittämis- ja seurantatehtävien hoitamisesta kuntien yhteistyössä alueellisessa jätehuoltojaostossa.

Jätehuoltojaostossa on kaksitoista jäsentä, joista Pori nimeää neljä ja muut sopimuskunnat kahdeksan jäsentä. Jaoston esittelijänä toimii elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja. 

JÄTEHUOLTOVIRANOMAISEN TEHTÄVÄT

  • päättää toimialueensa jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja jätteenkuljetusjärjestelmästä
  • vastaa jätteenkuljetusrekisterin ylläpidosta (delegoitu viranhaltijalle)
  • vastaa jätemaksujen maksuunpanosta ja kohtuullistamisesta sekä maksumuistutusten käsittelystä (delegoitu viranhaltijalle)
  • myöntää poikkeukset jätehuoltomääräyksiin (delegoitu viranhaltijalle)

Jätehuollon suunnittelija pitää kokouksessa esityksen jätehuoltojaoston toimivaltaan kuuluvista asioista ja päätöksenteon jakautumisesta jätehuoltojaoston ja viranhaltijan kesken.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.