Kaupunginvaltuusto, kokous 31.1.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Meri-Porin palvelualueen koulupiiriraja Enäjärven koulun osalta muutettava entiselleen, valtuustoaloite, Heidi Sakari (lisäpykälä)

PRIDno-2022-642

Perustelut

Valtuutettu Heidi Sakari jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

"Valtuustoaloite 

Meri-Porin palvelualueen koulupiiriraja Enäjärven koulun osalta muutettava entiselleen 

Sivistyslautakunta päätti hyväksyä 7.12.2021 kokouksessaan Enäjärven koulupiirin rajamuutoksen niin, että osa alueen lapsista tulisi aloittamaan ensimmäisen luokan 2022 syksyllä Meri-Porin yhtenäiskoulussa ja osa ekaluokkalaisista aloittaisi Enäjärven koulussa.  

Tämä koulupiirirajan muutos ei tue perusopetuslakia pykälää 6, “Opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä”.  

Lisäksi muutos ei tue Enäjärven alueen elinvoima-, eikä pitovoimatekijöitä. Alueen kehityksen ja tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että koulun oppilasmääriä tuetaan.  

Heidi Sakari (ps.) 

Porin kaupunginvaltuutettu  

Pori 31.1.2022 "

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.