Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 14.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 82 Oikaisuvaatimus, osoitenumerointi Kyläsaarentie (osa)

PRIDno-2023-590

Valmistelija

  • Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, teemu.salonen@pori.fi

Perustelut

Apulaiskaupungingeodeetti on viranhaltijapäätöksellään 27.2.2023 § 4/2023 suorittanut Kyläsaarentien (osa) osoitenumeroinnin. [peitetty] on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus on saapunut 3.4.2023. 

Asianosaisille on 28.2.2023 lähetetty päätöstä koskeva pöytäkirjanote oikaisuvaatimusohjeineen tiedoksi kirjeellä. Kirjeen katsotaan tulleen tiedoksi seitsemän päivän kuluttua lähettämisestä, jollei muuta näytetä (Hallintolaki 59 §). Kuntalain 138 § mukaan oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on saapunut myöhässä. Oikaisuvaatimuksen tekijä on oikaisuvaatimuksessaan maininnut, että olisi saanut kirjeen vastikään, sillä kirje oli mennyt väärän postilaatikkoon.

Oikaisuvaatimuksen tekijältä on 11.4.2023 pyydetty sähköpostitse tarkennuksena päivämäärää, jolloin päätös on saatu tiedoksi sekä näyttöä ja tarkempaa selvitystä siitä, että kirje olisi mennyt väärään postilaatikkoon. Määräajaksi on asetettu 28.5.2023. Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole toimittanut tarkennuksia tai muitakaan selvityksiä määräaikaan mennessä.

Oikaisuvaatimus tulee jättää tutkimatta, koska oikaisuvaatimusaikaa ei ole noudatettu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää jättää oikaisuvaatimuksen tutkimatta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Oikaisuvaatimuksen tekijä, muut asianosaiset, TEK/infrayksikkö, ELYM/rakennusvalvontayksikkö, Hätäkeskuslaitos, Satakunnan pelastuslaitos, Posti, Maanmittauslaitos, Pori Energia, Porin Vesi

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Valitusoikeus ja valitusperuste 

Päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella Turun hallinto-oikeudelta. Päätökseen on oikeutettu valittamalla hakemaan muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä sopijakunta ja sopijakuntien jäsenet. Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, lautakunta on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. 

Valitusaika 

Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana. Kaupungin jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. 

Valituskirjelmän sisältö 

Kunnallisvalitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka on osoitettava Turun hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava: 

1) päätös, johon haetaan muutosta, 
2) miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi, 
sekä 
3) perusteet, joilla muutosta vaaditaan. 

Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. 

Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. 

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. 

Valituskirjelmän liitteet 

Valituskirjelmään on liitettävä: 

1) päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä, 
2) todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä 
3) asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. 

Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja. 

Valituksen perille toimittaminen

Valituskirjelmä on toimitettava valitusajan kuluessa Turun hallinto-oikeudelle, osoitteeseen: 

PL 32 Käyntiosoite: Sairashuoneenkatu 2-4 
20101 TURKU Vaihde: 029 56 42400 
Kirjaamo: 029 56 42410 
Faksi: 029 56 42414 
Sähköposti: turku.hao@oikeus.fi