Kaupunginhallitus, kokous 29.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 291 Keräämö Oy ennakkokäsityspyyntö 15.5.2023

PRIDno-2023-1821

Valmistelija

  • Jenni Jakovaara, jenni.jakovaara@pori.fi

Perustelut

Keräämö Oy on Porin kaupungin strateginen tytäryhtiö (omistusosuus 68,7 %). Perustamisen yhteydessä kaupunki on päättänyt sijoittaa yhtiöön kertynyttä ylijäämää 8,7 miljoonaa euroa. Sijoituksen maksuosuutta pienentää toteutettu liiketoimintakauppa 1,9 miljoonaa euroa. Kaupunki on toistaiseksi maksanut yhtiölle 1,0 miljoonan euron osuuden sijoituksesta liiketoiminnan rahoittamiseen ja loppu noin 5,9 miljoonaa euroa on kirjattuna odottamaan siirtovelkoihin.

Tällä hetkellä yhtiölle kuuluva 5,9 miljoonan euron sijoitus ei tuota yhtiölle korkotuottoja. Tästä syystä omistajaohjaus suosittaa, että loput yhtiöön sijoitettavasta summasta sijoitettaisiin kaupungin henkilöstökassaan, josta yhtiön sijoitukselle maksettaisiin korkoa. Yhtiö voi myöhemmin nostaa henkilöstökassaan sijoittamiaan varoja tarpeen mukaan. Yhtiön hallitus pyytää ennakkokäsityksenä kaupunginhallitusta ottamaan kantaa yhtiön kassavarojen sijoittamiseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa ennakkokäsityksen, että yhtiö sijoittaa Porin kaupungin tekemän sijoituksen, siltä osin kuin se ei tarvitse varoja liiketoiminnan rahoittamiseen, kaupungin henkilöstökassaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

______________________

Merkitään, että Arja Laulainen poistui esteellisenä (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Aila Haikkonen poistui esteellisenä (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankin edustajiston jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Sinikka Alenius poistui esteellisenä (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankin edustajiston jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Petri Huru poistui esteellisenä (yhteisöjäävi, Länsi-Suomen Osuuspankin edustajiston jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Bia Kaski poistui esteellisenä (osallisuusjäävi, läheinen on palvelussuhteessa tarjoajaan) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että puheenjohtajana tämän asiakohdan ajan toimi Sampsa Kataja.

Merkitään, että Ismo Läntinen toimi pöytäkirjantarkastajana tämän asian kohdalla.

Esteellisyys

  • Arja Laulainen, Sinikka Alenius, Aila Haikkonen, Petri Huru, Bia Kaski

Tiedoksi

Keräämö Oy Tiina Toivonen (tiina.m.toivonen@pori.fi), Keräämö Oy Liisa Laurila (liisa.laurila@pori.fi)

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.