Kaupunginhallitus, kokous 2.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 246 LISÄPYKÄLÄ: Länsi-Suomen Voima Oy:n yhtiökokous 3.5.2023 (lisäpykälä)

PRIDno-2023-1625

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Länsi-Suomen Voima Oy:n (omistusyhtiö) yhtiökokous pidetään tiistaina 3.5.2023 klo 13.00 alkaen Harjavallan vesivoimalaitoksella osoitteessa Voimalaitoksentie 70, Nakkila. Kokoukseen voi osallistua voi myös etäyhteydellä Teams:in kautta. Kokouksen asialistalla ovat mm. tuloslaskelman ja taseen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen, hallituksen jäsenten ja varajäsenten valinta sekä tilintarkastajien ja varatilintarkastajien valinta.

Porin kaupungin edustajana yhtiön hallitukseen varsinaisena jäsenenä on kuulunut Petri Paajanen ja varajäsenenä Jouni Lampinen.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut Pricewaterhouse Coopers Oy, päävastuullisena tilintarkastajana Jonna Fabian, KHT.

Tilintarkastuskertomukseen sisältyvä tilintarkastajan lausunto on vakiomuotoinen. Lausuntonaan tilintarkastaja esittää, että tilinpäätös antaa oikean ja riittävän kuvan yhtiön toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta Suomessa voimassa olevien tilinpäätöksen laatimista koskevien säännösten mukaisesti ja täyttää lakisääteiset vaatimukset.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin edustajan Länsi-Suomen Voima Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 3.5.2023, että tilinpäätös voidaan vahvistaa ja vastuuvapaus myöntää vastuuvelvollisille. Lisäksi kaupunginhallitus päättää antaa ohjeenaan yhtiökokousedustajalleen, että yhtiön hallitukseen nimetään Porin kaupungin edustajaksi Pori Energia Oy:n toimitusjohtaja Petri Paajanen ja hänen varajäsenekseen Porin kaupungin vt. rahoitusjohtaja Lauri Kilkku sekä antaa kokousedustajalle muut mahdolliset ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.