Kaupunginhallitus, kokous 6.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 213 Kiinteistö Oy Väinöläntammi -nimisen yhtiön yhtiökokous 16.5.2024

PRIDno-2024-1758

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Kiinteistö Oy Väinöläntammi -nimisen yhtiön varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 16.5.2024 klo 13.00 Isännöinti ja Tilipalvelu Balanssin toimistolla, Valtakatu 6, 3 krs, 28100 Pori. Kokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätös, joka käsittää tuloslaskelman, taseen ja toimintakertomuksen sekä tilintarkastuskertomuksen, tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta päättäminen, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja isännöitsijälle, hallituksen jäsenten (3-5 varsinaista jäsentä) valinta sekä tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valinta.

Lisäksi hallitus pyytää valtuudet kerätä maksimi kolmen kuukauden lisähoitovastikkeet yhtiön taloudellisen tilanteen niin vaatiessa, päätetään talousarvion vahvistamisesta kuluvalle tilivuodelle ja osakkeenomistajien hallitsemistaan huoneistoista yhtiölle suoritettavan vastikkeen suuruudesta sekä päätetään lainalyhennysosuuksien ja lisähoitovastikkeiden rahastoinnista tarvittaessa. Hallitus pyytää myös valtuuksia LH 1 vuokraamiseksi ja aloittaa LH 1 lunastamiseksi tarvittavat toimenpiteet. 

Yhtiön hallituksessa on tällä hetkellä kaksi jäsentä (tilikaudella 2023 on ollut kolme jäsentä). Porin kaupungilla ei ole edustajaa yhtiön hallituksessa. Yhtiö toivoo, että kaupungin edustus olisi hallituksessa ja, että kaupunginhallitus nimeää edustajan yhtiön hallitukseen.

Tilintarkastuskertomus 2023 on käytettävissä yhtiökokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin kokousedustajan Kiinteistö Oy Väinöläntammi -nimisen yhtiön varsinaiseen yhtiökokoukseen 16.5.2024 yhtiön hallitukseen kaupungin edustajana valittavasta henkilöstä ja antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.