Kaupunginhallitus, kokous 9.9.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 350 Eroanomus Satakunnan käräjäoikeuden lautamiehen tehtävästä

PRIDno-2024-3292

Valmistelija

  • Johanna Jokelainen, hallintopäällikkö, johanna.jokelainen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on päätöksellään 16.8.2021 § 172 valinnut valtuustokaudeksi 2021-2025 Satakunnan käräjäoikeuteen 15 lautamiestä.

Harry Guillot on jättänyt eroanomuksen 13.3.2024 käräjäoikeuden lautamiehen tehtävästä. Eroanomuksen perusteena on muutto paikkakunnalta.

Asian käsittely on kestänyt, koska lomakejärjestelmässä on ollut virhe, joka on estänyt eroanomusten saapumisen käsittelyyn.

Lain käräjäoikeuden lautamiehistä 4 §:n mukaan kunnanvaltuusto valitsee lautamiehet valtuuston toimikautta vastaavaksi ajaksi. 

Lain käräjäoikeuden lautamiehistä 2 §:n mukaan lautamiehen tulee olla käräjäoikeuden tuomiopiiriin kuuluvassa kunnassa asuva Suomen kansalainen, joka ei ole konkurssissa, jonka toimintakelpoisuutta ei ole rajoitettu ja jota on pidettävä sopivana toimimaan lautamiehenä. Lautamieheksi ei saa valita henkilöä, joka on alle 25-vuotias tai joka on täyttänyt 65 vuotta. Lautamiehenä ei saa olla henkilö, jolla on virka yleisessä tuomioistuimessa tai Rikosseuraamuslaitoksessa taikka joka virassaan suorittaa ulosottotehtäviä, rikosten esitutkintaa taikka tulli- tai poliisivalvontaa, eikä myöskään syyttäjä, asianajaja taikka muu ammatikseen asianajoa harjoittava henkilö.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto:

  • myöntää Harry Guillotille eron Satakunnan käräjäoikeuden lautamiehen tehtävästä
  • valitsee Harry Guillotin tilalle uuden Satakunnan käräjäoikeuden lautamiehen.


Kaupunginhallitus päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kaupunginvaltuusto