Kaupunginhallitus, kokous 9.9.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 355 Kaupunginvaltuuston pöytäkirja 26.8.2024

Perustelut

Kuntalain 96 § kuuluu seuraavasti:

"Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi."

Kaupunginvaltuusto piti kokouksensa 26.8.2024. Kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä jätettiin kolme valtuustoaloitetta ja yksi toivomusponsi. Kaupunginvaltuuston pöytäkirja on liitteenä.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus toteaa kaupunginvaltuuston päätösten syntyneen laillisessa järjestyksessä, niiden sisältyvän kaupunginvaltuuston toimivaltaan sekä olevan muutenkin laillisia sekä päättää panna ne täytäntöön.

Samalla kaupunginhallitus päättää seuraavista toimenpiteistä:

Toivomusponnet:

§ 71
Pori Energia Oy:n vähemmistöosuuden myynnin valmistelu
Asian diaarinumero 2024-2881
Kaupunginvaltuusto päätti lähettää kaupunginhallitukselle valtuuston päätösten täytäntöönpanon yhteydessä käsiteltäväksi kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Raisa Rannan jättämän seuraavan toivomusponnen: "Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ponsiesitys: Prosessin edetessä valtuusto ja valtuustoryhmät pidetään ajan tasalla järjetämällä valtuustoinfoja sen eri vaiheissa. Valtuustolle taataan laaja tiedonsaantioikeus. Porin kaupunki sitoutuu raportoimaan jatkossakin avoimesti prosessin vaiheista, sekä takaamaan edellytykset laajalle ja perusteelliselle kansalaiskeskustelulle. Kaupungin tulee myös itse järjestää tarvittaessa asiasta tiedotus- ja kyselytilaisuuksia kuntalaisille. Porin kaupunki sitoutuu varmistamaan kuntalaisten omaisuuden arvon kasvun pitkällä tähtäimellä. Jatkoprosessin aikana edistetään ainoastaan sellaisia ratkaisuja, joissa - mahdollinen myyntituotto turvataan pitkällä tähtäimellä, eikä sitä käytetä kaupungin talouden alijäämän kattamiseen - Pori Energian toiminta- ja kasvuedellytykset pitkälle tulevaisuuteen turvataan.”
Kaupunginhallitus päättää merkitä toivomusponnen tiedoksi.

Valtuustoaloitteet:

§ 84
AAA1-luokituksen frisbeegolfrata Poriin, valtuustoaloite, valtuutettu Helvi Walli
Asian diaarinumero: PRIDno-2024-3348
Kaupunginvaltuusto lähetti asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.
Kaupunginhallitus päättää pyytää aloitteesta elinvoima- ja ympäristölautakunnan, teknisen lautakunnan ja vapaa-ajan lautakunnan lausunnot 30.11.2024 mennessä.

§ 85
Ajantasaisen tilannekuvan muodostaminen Porin kaupungin uusiutuvan energian hankkeista, valtuustoaloite, valtuutettu Viliina Välimäki
Asian diaarinumero: PRIDno-2024-3359
Kaupunginvaltuusto lähetti asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.
Kaupunginhallitus päättää pyytää aloitteesta elinvoima- ja ympäristölautakunnan lausunnon 30.11.2024 mennessä.

§ 86
Skeittipuisto pumptrack-rata Poriin, valtuustoaloite, valtuutettu Martti Lundén
Asian diaarinumero: PRIDno-2024-3370
Kaupunginvaltuusto lähetti asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.
Kaupunginhallitus päättää pyytää aloitteesta elinvoima- ja ympäristölautakunnan, teknisen lautakunnan ja vapaa-ajan lautakunnan lausunnot 30.11.2024 mennessä.

Tiedoksi

Lausunnon antajat, nimetyt tahot

Liitteet

Oheismateriaali