Tekninen lautakunta, kokous 8.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Viljelypalstojen varausjärjestelmän muutos sähköiseksi ja taksojen tarkastus

PRIDno-2022-610

Valmistelija

  • Ismo Ahonen, kaupunginpuutarhuri, ismo.ahonen@pori.fi

Perustelut

Porissa on asukkaiden viljelykäyttöön vuokrattavia viljelypalstoja 365 kpl. Valtaosa niistä sijaitsee Luotojen alueella ja Koiviston ulkoilupuistossa. Palstaviljelyharrastus on viime vuosina ollut kasvussa.

Infran kunnossapito on valmistellut palstavuokrauksen muutosta sähköisesti tapahtuvaksi. Järjestelmä toimii kuten venepaikkojen vuokraus on Porissa toiminut jo useita vuosia. Jatkossa henkilöillä on mahdollisuus vuokrata myös Porinan asiakaspalvelun kautta, jos jokin estää sähköisen varausjärjestelmän käytön.

Infran kunnossapito on valmistellut myös palstaviljelyn sääntömuutoksen. Uusissa säännöissä sallitaan monivuotisten kasvien palstoille pienen kasvihuoneen ja varastokopin pystyttäminen. Säännöissä otetaan myös kantaa suositeltaviin menettelytapoihin viljelypalsta-alueella, mm. kerrotaan mitä ongelmakasveja tulee välttää. Säännöistä on kuultu nykyisiä palstaviljelijöitä, liite.

Esitämme myös viljelypalstojen taksojen tarkistamista 20 € ja 25 € aaria kohden riippuen onko palstoilla kasteluvesimahdollisuus tai kevätmuokkaus. Palstojen mitoitus tehdään 0,2 aarin tarkkuudella. Olemme verranneet esitettyjä taksoja muiden kaupunkien taksoihin ja esitys on niiden keskitasoa. Vuonna 2012 hyväksytty taksoitus vaihteli 10 – 15 € / aaria. Esitämme myös kasvavan kysynnän vuoksi, että yhdelle viljelijälle vuokrataan maksimissaan kaksi palstaa. Nykyisten useamman palstan vuokraajille annetaan siirtymäaika kahteen palstaan vuoden 2023 loppuun asti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy palstojen vuokrauksen muutoksen sähköiseen varausjärjestelmään, päivitetyt palstojen säännöt ja palstavuokraustaksojen tarkistuksen 20 € / 25 €:oon aaria kohden.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Infrankunnossapito@pori.fi

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Otavankatu 5 A, 3 krs.
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi