Perustelut
Kulttuuritalo Myllykartanon tarvelselvitys pohjautuu kahteen saatuihin valtuustoaloitteisiin: PRIDno-2021-4405 Kulttuuritalo Myllykartanon peruskorjaus Noormarkussa (käsitelty valtuuston kokouksessa 20.9.2021) ja PRIDno2021-4396 Noormarkun kulttuuritalon (Myllykartano) lämmitysjärjestelmän muuttamista öljylämmitysjärjestelmästä ilmavesilämpöpumppu-järjestelmäksi (käsitelty valtuuston kokouksessa 20.9.2021).
Kulttuuritalo Myllykartano sijaitsee Noormarkussa ja se on rakennettu 1905 alunperin meijeriksi. Rakennuksen bruttoala on 423 brm2 ja huoneala 379 hum2. Tila on toiminut myös aikoinaan kirkkona, urheilutalona sekä nuorisotalona.
Rakennus on suojeltu, sr 1 ja sillä on kaupunkikuvallista ja kulttuurillista merkitystä. Asemakaavamääräys on Y ja määräysteksti on siten yleisten rakennusten korttelialue.
Kulttuuritalo Myllykartanon käyttäjät ovat osallistuneet tarveselvityksen laatimiseen yhteistyössä teknisen toimialan kanssa.
Hankkeen työryhmä on laatinut seuraavanlaisen yhteenvedon korjaustarpeista.
- Rakennuksen kaikki sisäpinnat suurelta osin kuluneita ja vaatisivat uudistusta, huoltoa ja maalausta.
- LVI- ja sähkötekniikan modernisoiminen.
- Nykyisten WC- ja suihkutilojen uusiminen käyttökuntoisiksi, sekä mahdollisesti lisää WC- ja suihkutiloja.
- Asianmukaiset kokous- ja keittiötilat 2.kerrokseen.
- Tila yhdistysten arkistomateriaalia varten.
Sivistystoimialan lausunto:
- Sivistystoimialan esitys on, että Myllykartanon hankesuunnitelman laadinta aloitettaisiin syksyllä 2022 ja poliittinen päätöksenteon ajankohta ajoittusi kevääseen 2023.
Liitteet / oheismateriaali:
- tarveselvitys
- valtuustoaloitteet
Ehdotus
Esittelijä
-
Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi
Sivistyslautakunta päättää esittää tekniselle lautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle tarveselvityksen hyväksymistä osana investointiohjelmaa kevään talousarvion kehysvaiheen yhteydessä ja pyytää liittämään tarveselvityksen perusteluiksi kaupungin tulevien vuosien taloussuunnitelmaan.
Päätös
Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.