Sivistyslautakunta, kokous 12.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 84 Liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustus

PRIDno-2021-4436

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Poriin on, muiden paikkakuntien tavoin, saapunut viime aikoina runsaasti turvapaikanhakijoita, sekä Ukrainasta että useista muista maista. Harrastustoiminta on yksi merkittävä väline yhteiskuntaan sopeutumiseen ja kotoutumiseen. Harrastukset tuovat mielekkäitä rutiineja ja innostavaa sisältöä arkeen sekä tarjoavat mahdollisuuksia sosiaalisiin kontakteihin.

Harrastustoiminnan toteuttamisessa urheiluseuroilla ja muilla yhdistyksillä on merkittävä rooli. Seurojen ja yhdistysten osaaminen ja olemassa olevat rakenteet mahdollistavat harrastusryhmien käynnistämisen nopeallakin aikataululla.  

Sivistyslautakunta myönsi kokouksessaan 14.2.2022 § 37 ja § 38 yhteensä 479 736 euroa liikunnan ja nuorisotyön toiminta-avustuksia porilaisille yhdistyksille. Avustuksiin varatusta määrärahasta sivistyslautakunta päätti jättää jakamatta 10 000 euroa, jaettavaksi myöhemmin liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksena. Sivistyslautakunnan 28.9.2021 § 210 hyväksymien avustusohjeiden mukaisesti liikunnan ja nuoristyön kehittämisavustusta myönnetään ensisijaisesti uuden matalankynnyksen liikunta- ja nuorisotoiminnan järjestämiseen porilaisille alle 18-vuotiaille lapsille tai nuorille. Avustusta myönnettäessä painotetaan toimintaa, jonka tavoitteena on saada liikkumaan sellaisia lapsia tai nuoria, jotka tällä hetkellä eivät kasvunsa ja kehityksenä kannalta liiku riittävästi tai jonka avulla luodaan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille.

Jäljellä oleva liikunnan ja nuoristyön kehittämisavustusmääräraha esitetään jaettavaksi porilaisten urheiluseurojen ja yhdistysten toteuttaman, turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen.

Liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, mistä käy ilmi suunnitelma toiminnan sisällöstä, aikatauluista ja kustannuksista. Tarkemmasta hakuaikataulusta ja -menettelystä tiedotetaan yhdistykselle liikunta- ja nuorisoyksikön yhdistysjakelulla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää, että 14.2.2022 jakamatta jäänyt 10 000 euron avustusmääräraha jaetaan porilaisten urheiluseurojen ja yhdistysten toteuttaman, turvapaikanhakijalapsille ja -nuorille kohdennetun harrastustoiminnan järjestämiseen edellä kuvatun mukaisesti liikunnan ja nuorisotyön kehittämisavustuksena. Sivistyslautakunta päättää avustusten myöntämisestä erikseen hakemusten perusteella.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Liikunta- ja nuorisoyksikön yhteystiedoissa olevat liikunta- ja nuorisoyhdistykset, Nanna Grönman

Muutoksenhaku

Oikeus oikaisuvaatimuksen tekemiseen

Päätökseen tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa, sekä Porin kaupungin jäsen.

Päätöksen tiedoksianto ja oikaisuvaatimusaika

Valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan sekä kuntayhtymän kuntalain 58 §:n 1 momentissa tarkoitetun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijapäätös siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaamisesta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua pöytäkirjanotteen lähettämisestä kirjeellä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai kolmantena päivänä pöytäkirjaotteen lähettämisestä asianomaisen suostumuksella sähköisenä viestinä. Kunnan jäsenen ja kuntalain 137 §:n 2 momentissa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Oikaisuvaatimuksen sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii. Oikaisuvaatimuskirjelmässä on ilmoitettava päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu, sekä se, millaista oikaisua vaaditaan ja millä perusteilla sitä vaaditaan.

Oikaisuvaatimuskirjelmä on allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimuksen käsittelemiseksi kirjelmässä on ilmoitettava vaatimuksen tekijän nimi ja postiosoite, johon asiaa koskevat ilmoitukset vaatimuksen tekijälle voidaan toimittaa.

Oikaisuvaatimuksen perille toimittaminen

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa osoitteeseen:

Porin kaupungin kirjaamo
PL 121
28101 PORI

Käyntiosoite:   Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13 (maanantai 10-16, tiistai-torstai 8-16, perjantai 8-15)
Vaihde:           (02) 621 1100
Kirjaamo:        (02) 623 4470
Faksi:             (02) 634 9417
Sähköposti:     kirjaamo@pori.fi