Vapaa-ajan lautakunta, kokous 17.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Pori Sinfoniettan kevään 2023 lippujen hinnat ja kortit

PRIDno-2022-7063

Valmistelija

  • Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö, jyri.traskelin@pori.fi

Perustelut

Porin kaupunki vaihtoi vuoden 2023 alusta tapahtumalippujen toimittajan Ticketmasterista Lippu.fihin. Pori Sinfoniettan lipunmyynti alkoi Lippu.fissä tammikuun alusta. ​Lippu.fin myyntipaikat Porissa ovat K-Citymarket Pori Mikkola (Itäkeskuksenkaari 8), Prisma Länsi-Pori (Eteläväylä 2) ja Prisma Mikkola (Itäkeskuksenkaari 6). Promenadikeskuksen aulaan on tulossa alkuvuonna Lippu.fin lipunmyyntiautomaatti. Lippu.fin lippuja voi lisäksi ostaa kaikista R-kioskeista.

Visit Pori lopettaa lipunmyynnin eikä matkailuinfosta voi enää vuoden 2023 alusta ostaa tai vaihtaa lippuja Pori Sinfoniettan konsertteihin.

Peruslippujen palvelumaksulliset hinnat pysyvät samana ja näin ollen palvelumaksuttomat hinnat ovat pääsääntöisesti:
- 25,50 € normaali        
- 22,50 € Länsi-Suomen Osuuspankin omistajajäsenet         
- 19,50 € eläkeläiset ja työttömät                             
- 6,50 € opiskelijat ja lapset                    
- 3,50 € opiskelijoiden konserttipäivänä ostaman lipun hinta. Opiskelijan tulee esittää opiskelijakortti.

Lippujen hintaan lisätään Lippu.fin palvelumaksu:
lipun hinta 0 - 14,99 €, palvelumaksu 1,50 €/lippu
lipun hinta 15 - 29,99 €, palvelumaksu 2,50 €/lippu
lipun hinta 30 - 49,99€, palvelumaksu 3,50 €/lippu
lipun hinta 50 ->     , palvelumaksu 4,50 €/ lippu

Lippu.fin esittämä lipun hinta sisältää lipun myynnin palvelumaksun. Esitetyn lipun hinnan lisäksi Lippu.fi perii tilausmaksun sekä mahdolliset toimitus- ja maksutapamaksut.

Erilaisten yhteistyö- /erikoiskonserttien lippujen hinnat määritellään konserttikohtaisesti.
Tammikuun Lepakko-operetin lippujen hinnat on päättänyt Sataooppera ja ne ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Pori Sinfoniettan liput syötetään myyntiin Lippu.fi -järjestelmään ja niitä voi
ostaa verkkokaupasta www.lippu.fi ja Lippu.fin lipunmyyntipisteistä tammikuun alusta alkaen.
Porin lipunmyyntipisteet on lueteltu tämän esityksen alussa.

Lippuja voi ostaa myös paperisilla ja sähköisillä (kuten ePassi) arvoseteleillä niistä Lippu.fi lipunmyyntipisteistä, joissa ne käyvät maksuvälineenä. Esimerkiksi Porissa ePassi käy maksuvälineenä ainakin Mikkolan Prisman ja Mikkolan K-Citymarketin myyntipisteissä.

Promenadikeskuksessa ei ole tällä hetkellä lipunmyyntipistettä, mutta aulaan tulee lipunmyyntiautomaatti. Promenadisalin iltalipunmyyntiin tulisi löytää toimiva, kestävä ja asiakaslähtöisempi ratkaisu.

Ryhmäalennusta Pori Sinfoniettan omiin konsertteihin annetaan 20-99 hengen ryhmille 15 % ja sitä suuremmille ryhmille 20 %. Ryhmävaraukset tehdään suoraan Pori Sinfoniettan toimistoon.

Pori Sinfoniettan kausikortti oikeuttaa vakipaikkaan Promenadisalissa kausikorttikonserteissa, joita keväällä 2023 on kymmenen. Näistä kausikorttikonserteista kaksi on Keski-Porin kirkossa, jossa ei ole numeroituja paikkoja. Kirkkokonserteissa kausikorttilaisille varataan paikkoja kirkon etuosasta. Kausikortilla saa lähes 30% alennuksen (palvelumaksun sisältävästä) yksittäislipun hinnasta.

Lisäksi kausikortilla saa 15% alennuksen orkesterin järjestämiin kamarimusiikkikonsertteihin. Etuna ovat myös erilaiset VIP-tilaisuudet, taiteilijatapaamiset ja kausikorttikampanjat.

Konsertit on merkitty kausiesitteeseen kausikorttilogolla.

Kymmenen konsertin kevään 2023 kausikortin perushinta on 200 euroa ja eläkeläiset/ työttömät/ opiskelijat 160 euroa. Kausikortit varataan Pori Sinfoniettan toimistosta sinfonietta@pori.fi.

Kymppikortti oikeuttaa kymmeneen konserttikäyntiin ja on voimassa yhden vuoden ostopäivästä alkaen. Se ei sisällä vakipaikkaa. Paikkalipun voi varata ennakkoon Pori Sinfoniettan toimistosta tai lunastaa Lippu.fin Porin myyntipisteistä (ei R-kioskit) tilausmaksua vastaan. Mikäli tilaa on kortilla pääsee myös ilman paikkalippua vapaana olevalle paikalle.

Kymppikorttien hinnat pysyvät samoina: perushinta 200 €, eläkeläiset/työttömät 160 €, opiskelijat/lapset 60 €. Kymppikortti koskee pääsääntöisesti Pori Sinfoniettan omia, normaalihintaisia konsertteja. Konsertit on merkitty kausiesitteeseen kymppikorttilogolla.

Kymppikortit ja Pori Sinfoniettan lahjakortit voi ostaa Porin kaupungin verkkokaupasta www.verkkokauppa.pori.fi

Porin koululaiset pääsevät Pori Sinfoniettan järjestämiin konsertteihin veloituksetta opettajan johdolla ja ennakkoon sopien. Taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän mukaista opetusta antavien oppilaitosten, Palmgren-konservatorion, Pianokoulu Subiton ja Musiikkikoulu Musiikki-Huidan opiskelijat pääsevät kymppikorttilogolla merkittyihin konsertteihin maksutta

(Kultt. ltk. 30.9.2010, §201). Mahdolliset vammaisten ja seniorien tukihenkilöt pääsevät konsertteihin maksutta (Kultt.ltk 29.11.2006, §254). Myös sota- ja rintamaveteraanit, lotat ja sotainvalidit sekä heidän mahdolliset henkilökohtaiset avustajansa kuuluvat Pori Sinfoniettan maksuttomiin kävijöihin (Kultt. ltk. 25.10.2007, §199). Maksuton sisäänpääsy edellyttää kävijältä etuisuuden todentamista.

Intendentti voi kauden aikana tehdä harkintansa mukaan erilaisia tarjouskampanjoita tai kutsua sidosryhmiä veloituksetta konsertteihin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta hyväksyy Pori Sinfoniettan kevätkauden 2023 palveluhinnaston edellä esitetyn mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Leena Harmaala, Anja Randen, Paula Kauppila