Vapaa-ajan lautakunta, kokous 17.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Porin seuraparlamentti, vapaa-ajan lautakunnan edustaja ja varaedustaja

PRIDno-2021-5695

Valmistelija

  • Petteri Lahti, yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Porilaiset urheiluseurat perustivat 12.4.2018 pidetyssä kokouksessa seurojen yhteenliittymän, Porin seuraparlamentin. Parlamentin tehtävänä on vahvistaa liikunta- ja urheiluseurojen ja kaupungin välistä yhteistyötä, vuorovaikutusta ja yhteissuunnittelua. Parlamenttiin kuuluu enintään kahdeksan seurojen edustajaa mahdollisimman laajalta kirjolta seurakentästä. Seuraparlamentilla ei ole varsinaista päätösvaltaa, vaan se antaa lausuntoja ja näkökulmia muun muassa urheiluseuratoiminnan tukemisesta, liikuntaolosuhteiden kehittämistarpeista, liikunnan edistämisestä ja urheilutapahtumista. Porissa parlamentti pyrkii vaikuttamisen lisäksi ideoimaan uutta toimintaa ja kehittämään seuratoiminnan laatua sekä seurojen välistä yhteistyötä.

Liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö osallistuu seuraparlamentin työskentelyyn, lisäksi liikunta- ja nuorisoyksiköstä on nimetty seuraparlamentin sihteeri. 

Porilaisten urheiluseurojen seurafoorumi kokoontui 4.5.2022 ja valitsi seuraparlamentin uuden kokoonpanon. Seuraparlamenttiin on nimetty aiemmin myös sivistyslautakunnan edustaja sekä hänelle varaedustaja. Liikunta-asiat ovat siirtyneet 1.1.2023 alkaen vapaa-ajan lautakunnan toimivaltaan, joten vapaa-ajan lautakunnan tulee nimetä keskuudestaan edustaja sekä varaedustaja seuraparlamenttiin. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta nimeää seuraparlamenttiin keskuudestaan edustajan ja hänelle varaedustajan käynnissä olevan valtuustokauden ajaksi.

Päätös

Vapaa-ajan lautakunta päätti nimetä seuraparlamenttiin keskuudestaan edustajaksi Henri Järvisen ja hänelle varaedustajaksi Joonas Ryynäsen käynnissä olevan valtuustokauden ajaksi.

Tiedoksi

Valitut edustajat, Porin seuraparlamentti, Petteri Lahti, Johanna Saarni, Pia Blom