Kaupunginhallitus, kokous 30.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Voimassa olevien kumppanuussopimusten muuttaminen

PRIDno-2023-297

Valmistelija

  • Tiina M Toivonen, controller, talousyksikkö, tiina.m.toivonen@pori.fi
  • Sirkka-Liisa Varjus, yhteyskoordinaattori, sirkka-liisa.varjus@pori.fi

Perustelut

Hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa vuoden alussa tuli yhdistysten ja kaupungin välisiä kumppanuussopimuksia tarkastella uudelleen, koska osa aiemmin kaupungin vastuulla olleesta toiminnasta siirtyi hyvinvointialueelle. Kaksi vuoden 2022 loppuun asti voimassa ollutta sopimusta liittyi kiinteästi mielenterveyspalveluihin. Nämä Tukiranka ry:n ja Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry:n sopimukset sekä niihin liittyvät avustusmäärärahat ohjattiin kokonaisuudessaan hyvinvointialueen vastuulle.

Kolmen yhdistyksen kanssa voimassa olevat sopimukset ilmoitettiin hyvinvointialueelta saadun ohjeistuksen mukaisesti siirtyvinä sopimuksina siitä huolimatta, että kumppanuus jatkuu edelleen myös Porin kaupungin kanssa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri ry:n, Pormestarinluodon Asukasyhdistys ry:n ja SPR:n Kontti-ketjun Porin yksikön kanssa on käyty sopimuksen muutosneuvottelut, joissa tarkasteltiin uudelleen sopimusten sisältöä ja avustussummaa. Sopimusten sisällöllinen painotus kohdennettiin kaupungin vastuulle jäävään toimintaan, jolloin esimerkiksi kuntouttava työtoiminta ja lapsiperheiden sosiaalipalvelut poistettiin sopimuksista. Sopimuksiin sidotusta avustusmäärärahasta 50 % siirtyi hyvinvointialueelle, joten yhdistysten kaupungilta saamat avustussummat puolittuvat.

Muutetut kumppanuussopimukset tuodaan kaupunginhallitukselle tiedoksi. Sopimuksista on poistettu hyvinvointialueen vastuualueeseen liittyvät tavoitteet eikä niitä ole muilta osin olennaisesti muutettu.

Lisäksi Satakunnan hyvinvointi- ja kulttuuriyhdistysten tuki ry on hakenut jatkoa vuoden 2022 lopussa päättyneelle kumppanuussopimukselleen. Osa sopimuksesta on liittynyt kuntouttavaan työtoimintaan ja sosiaaliseen kuntoutukseen, miltä osin sopimus ja avustusmääräraha ovat siirtyneet hyvinvointialueen vastuulle. Sopimuksen jatkamisesta muiden toimintojen osalta on neuvoteltu yhdistyksen kanssa ja sopimus tulee kaupunginhallituksen päätettäväksi myöhemmin.

Kokonaisuudessaan Porin kaupungilta hyvinvointialueelle siirtynyt avustusmääräraha oli 463 100 euroa, josta 410 000 euroa liittyi kumppanuussopimuksiin ja 53 100 euroa toiminta-avustuksiin hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, vs. kaupunginjohtaja, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää merkitä muutetut sopimukset tiedoksi.

Päätös

Muutettu päätösehdotus merkittiin tiedoksi.

_________________

Merkitään, että Petri Huru saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana kello 15.37.

Kokouskäsittely

Esittelijä teki kokouksessa muutosesityksen päätösehdotukseen:

Esityslistan julkaisemisen jälkeen on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri ry tuonut ilmi sopimuksen sisältöön liittyviä muutostoiveita, joiden vuoksi sopimuksen sisällöstä tulee vielä neuvotella.

Kaupunginhallitus päättää merkitä Pormestarinluodon Asukasyhdistys ry:n ja SPR:n Kontti-ketjun Porin yksikön muutetut sopimukset tiedoksi.

Tiedoksi

Sivistyslautakunta, Vapaa-ajan lautakunta, Elinvoima- ja ympäristölautakunta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piiri ry, SPR:n Kontti-ketjun Porin yksikkö, Pormestarinluodon Asukasyhdistys ry, talouspalvelut/Pia Markkanen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.