Kaupunginhallitus, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 253 Porin kaupungin henkilöstöraportti 1–3/2023

PRIDno-2023-1420

Valmistelija

  • Timo Jauhiainen, Henkilöstöjohtaja, timo.jauhiainen@pori.fi

Perustelut

Henkilöstötiedon kvartaaliraportin uudistustyö aloitettiin vuoden 2022 lopulla tavoitteena käynnistää säännöllinen raportointi uudelleen vuoden 2023 ensimmäisestä kvartaalista alkaen.

HR-tiedolla johtaminen on huomioitu myös päivitetyssä henkilöstöohjelmassa siten, että toimenpiteet ja mittarit on määritelty uudelleen konkreettisemmin, jotta raportointi vastaisi tavoitteita ja vahvistaisi henkilöstöohjelmaa työnantajan ja erityisesti HR-yksikön toimintaa ohjaavana asiakirjana.

Kvartaaliraportti sisältää laajasti määrällisiä ja laadullisia mittareita, jotka perustavat suurelta osin henkilöstöohjelmaan. Kaikkia mittareita ja asioita ei raportoida joka kvartaali, vaan esimerkiksi puolivuosittain tai vuosittain.

Henkilöstöohjelman painopistealueiden (henkilöstövoimavarojen johtaminen ja työnantajakuva, osaamisen johtaminen, työhyvinvoinnin johtaminen) lisäksi raportissa nostetaan esille muita HR-yksikön keskeisiä ajankohtaisia asioita. Keskeistä on raportoida se, mikä on sillä hetkellä HR-näkökulmasta erityistä tai huomionarvoista. Tavoitteena on, että raportointi ei ole pelkästään toteavaa, vaan siinä yritetään löytää myös asioiden syvempiä taustoja (ilmiöt sekä niiden syyt ja seuraukset).

Ensimmäisessä kvartaaliraportissa korostuvat työhyvinvoinnin johtamisen teemat kuten sairauspoissaolojen tarkastelu eri näkökulmista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää merkitä henkilöstöraportin 1–3/2023 tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi. 

Tiedoksi

Toimialat ja liikelaitokset

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.