Tekninen lautakunta, kokous 27.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 157 Tontin 609-91-30-1 ja sillä sijaitsevan Lavian entisen kunnantalorakennuksen myynti

PRIDno-2021-183

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Juha Luoma, juha.luoma@pori.fi

Perustelut

Porin kaupunki omistaa Lavian entisen päiväkotirakennuksen, joka on tullut Porin kaupungille kuntaliitoksen yhteydessä.

Kaksikerroksinen puinen rakennus

Bruttoala 459 m2

Valmistumisvuosi noin 1900, tarkka vuosi ei ole tiedossa

Rakennus on toiminut huvilana, apteekkina ja kunnantalona.

Muutettu päiväkotikäyttöön 2016.

Päiväkoti on sittemmin muuttanut Keskuskouluun tehtyihin päiväkodin tiloihin, joten päiväkotirakennus on tarpeeton.

Lisäksi tontilla on luonnonkivistä rakennettu maakellari.

Tontti 609-91-30-1 on lohkottu ja merkitty kiinteistörekisteriin 21.2.2022.

Tilayksikkö on selvittänyt tontin 609-91-30-1 ja sillä sijaitsevan rakennuksen nykytilannetta ja myyntimahdollisuutta. 

Selvittelyn tuloksena on, että rakennukseen pitää asentaa oma vesiliittymä oheisen suunnitelman mukaisesti ennen myyntiä.

Lämmityslinja tulee paloaseman lämmönvaihtimen kautta kalustohallin läpi. Lämmityskulut on jaettu paloaseman ja päiväkotirakennuksen kesken, siten että kuukausilaskusta on 40 % paloaseman ja 60 % päiväkotirakennuksen.

Porin kaupunki sitoutuu myymään kaukolämpöä entiseen päiväkotirakennukseen siten, että kuukausilaskusta 60 % laskutetaan päiväkotirakennuksen ostajalle. Lämmönmyyntisitoumus on voimassa 31.5.2023 asti.

Vuoden 2021 lämmityskulut päiväkotirakennuksen osalta ovat olleet 8.715 euroa ja sähkökulut 1.097 euroa ja muut kulut 1.571 eruoa.

Päiväkotirakennuksen ostajan pitää hankkia kustannuksellaan oma lämmitysjärjestelmä. Joko kaukolämpöliittymä laitteineen tai jokin muu lämmitysjärjestelmä.

Tontin 609-91-30-1 käyttötarkoitus on tällä hetkellä YH, yleisten rakennsuten korttelialue. Ostaja voi halutessaan hakea kustannuksellaan tontin käyttötarkoituksen muutosta.

Tontti 609-91-30-1 ja sillä sijaitseva rakennus voidaan myydä huutokaupalla Huutokaupat.com palvelussa.

Tontin 609-91-30-1 ja sillä sijaitsevan rakennuksen lähtöhinta voisi olla Lavian omakotitonttien hinnoittelun mukainen. Tällä hetkellä 6,35/m2. Lähtöhinta olisi 6,35 € x 3581 m= 22.739,35 €.

Ehdotus

Esittelijä

Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen päätettäväksi, että tekninen lautakunta oikeutetaan myymään tontti 609-91-30-1 ja sillä sijaitseva rakennus. Kohteen myynti tapahtuisi huutokaupat.com-palvelussa. Kohteen lähtöhinnaksi asetetaan 22.739 euroa. Huutokaupan tulos tuodaan erikseen teknisen lautakunnan päätettäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

Juha Luoma, juha.luoma@pori.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 5.4.2022.

Asian esittely ja aiempi käsittely ovat luettavissa historiatiedoista.

Ehdotus

Esittelijä

Aino-Maija Luukkonen porluukkai

Kaupunginhallitus päättää, että tekninen lautakunta oikeutetaan myymään tontti 609-91-30-1 ja sillä sijaitseva rakennus. Kohteen myynti tapahtuisi huutokaupat.com-palvelussa. Kohteen lähtöhinnaksi asetetaan 22.739 euroa. Huutokaupan tulos tuodaan erikseen teknisen lautakunnan päätettäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Juha Luoma, juha.luoma@pori.fi

Perustelut

Kyseinen kohde oli myynnissä huutokaupat.com palvelussa keväällä 2022. Lähtöhinta oli 22.739, joka oli tontin arvo. Huutokaupassa ei tehty yhtään tarjousta.

Kohde laitettiin uudestaan myyntiin huutokaupat.com-palveluun ajalle 16.5.-4.6.2023 ilman lähtöhintaa. Huutokaupassa tehtiin yhteensä 45 tarjousta. Korkeimman huudon 22.500 euroa teki peitetty

Huutokauppailmoituksessa on ilmoitettu huutokaupan ehdoiksi:

Rakennuksessa ei ole omaa kaukolämmönvaihdinta. Lämmityslinja tulee paloaseman kalustohallin kautta. Lämmityskulut on jaettu paloaseman ja kyseisen rakennuksen kesken siten, että kuukausilaskusta on 40 % paloaseman ja 60 % kyseisen rakennuksen. Porin kaupunki sitoutuu myymään kaukolämpöä myytävään rakennukseen siten, että kuukausilaskusta laskutetaan 60 % kyseisen rakennuksen osalta. Sitoumus on voimassa toistaiseksi 6 kuukauden irtisanomisajalla kaupungin puolelta ja se kirjataan kauppakirjaan.

Tontin 609-91-30-1 käyttötarkoitus on tällä hetkellä YH, yleisten rakennusten korttelialue. Ostaja voi halutessaan hakea kustannuksellaan asemakaavamuutosta muutosta tontin osalta.

Tontti 609-91-30-1 ja sillä sijaitsevat rakennukset myydään huutokaupalla Huutokaupat.com palvelussa. Kohteen lähtöhinta on 0 euroa. Porin kaupungin Tekninen lautakunta käsittelee erikseen huutokaupan tuloksen. Porin kaupungilla on oikeus hyväksyä tai hylätä tehty korkein tarjous.

Ostaja sitoutuu allekirjoittamaan kaupan kuukauden kuluessa tarjouksen hyväksymisestä. Kaupanteossa käytetään myyjän laatimaa kauppakirjaa. Myyjä hankkii kiinteistöön liittyvät todistukset. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu tilisiirtona myyjän ilmoittamalle tilille ennen kaupan allekirjoittamista. Myyjä vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta. Ostaja vastaa kiinteistökaupasta menevästä varainsiirtoverosta, joka on 4 % kauppahinnasta. Ostaja hakee lainhuudon saannolle puolen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta ja maksaa lainhuudatuskulut.

Ehdotus

Esittelijä

  • Markku Koppelomäki, Toimialajohtaja, markku.koppelomaki@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää, että tontti 609-91-30-1 ja sillä sijaitseva rakennus myydään 22.500 (kahdenkymmenenkahdentuhannen viidensadan) euron kauppahinnalla korkeimman tarjouksen tehneelle peitetty.

Kauppakirja on allekirjoitettava viimeistään 31.8.2023 mennessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tarjoaja, tekninen toimiala/Juha Luoma

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Porin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä. 

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti päätöksen tehneelle toimielimelle tai viranhaltijapäätöksen osalta toimielimelle, jonka alaisuudessa viranhaltija toimii.

Kirjaamon yhteystiedot:
Postiosoite:                PL 121, 28101 Pori
Käyntiosoite:              Palvelupiste Porina, Yrjönkatu 13
Sähköpostiosoite:      kirjaamo@pori.fi
Faksinumero:            (02) 634 9417
Puhelinnumero:         (02) 623 4470
Vaihde                       (02) 621 1100

Palvelupisteen aukioloajat
maanantai                 10 - 16
tiistai-torstai                8 - 16
perjantai                     8 - 15


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:
•    päätös, johon haetaan oikaisua
•    miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
•    millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. 

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Porin kaupungin kirjaamosta.

Pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon toimielimen päättämän aikataulun mukaisesti.

Asianosaiselle lähetettyyn pöytäkirjaotteeseen oikaisuvaatimusohjeineen on merkitty lähettämispäivä sekä pöytäkirjan nähtävilläolopäivä.