Kaupunginvaltuusto, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 126 Himmelin käyttö, valtuustoaloite, valtuutettu Sinikka Alenius (lisäpykälä)

PRIDno-2023-3508

Perustelut

Valtuutettu Sinikka Alenius jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”Himmelin tulevaisuus

Tavatessani porilaisia minulta usein kysytään, mitä Himmelille kuuluu. Samalla ihmetellään, kuinka tuollainen arvorakennus on tyhjillään. Ja vielä, että mitä tyhjillään pitäminen maksaa.

Siksi kysyn taas, mitä suunnitelmia Porin kaupungilla on Himmelin ja Taikurinhatun suhteen tulevaisuudessa. Viimeksi ennen Himmelin tyhjentämistä suunnitelmissa lienee ollut sote- ja gerokeskus Himmeli. Samalla tiedustelen, missä Himmelin irtaimistoa varastoidaan tai käytetään.

Ely-keskus on hakenut rakennussuojelua Himmelille ja Taikurinhatulle rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaan. Tämäkin vauhdittanee Himmelin ottamista käyttöön. Himmelin tulevasta käytöstä tulee kaupungilla olla oma suunnitelma. Tähän liittyen kysyn, paljonko on laskettu Himmelin tyhjillään pitämisen maksavan. Onko tiedossa, pitkäänkö Himmeli on tyhjillään.

Sinikka Alenius Porin kaupunginvaltuuston jäsen SDP”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.