Kaupunginvaltuusto, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 128 Porin teknisen toimialan kaluston investointisuunnitelma, valtuustoaloite, valtuutettu Jarno Joensuu (lisäpykälä)

PRIDno-2023-3573

Perustelut

Valtuutettu Jarno Joensuu jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”PORIN TEKNISEN TOIMIALAN KALUSTON INVESTOINTISUUNNITELMA

Porin teknisen toimialan ajoneuvo- ja konekalusto on osaltaan jo reilusti ikääntynyttä. Erinäiset kaluston ikääntymisestä ja kulumisesta johtuvat ongelmat ja viat hankaloittavat päivittäisten työsuoritteiden toteuttamista nopeasti ja tehokkaasti. Teknisellä toimialalla on ollut käytössä jonkinlainen sisäinen investointiohjelma, joka on kuitenkin ollut lyhytkestoinen.

Porin teknisen toimialan oma toiminta on laadukasta ja kustannustehokasta. Aiemmin tehtyjen kustannusvertailujen perusteella voidaan todeta toiminnan kestävän tarkastelun myös muihin verrokkikaupunkeihin verrattuna. Ajoneuvo- ja konekaluston pitää olla ajantasaista nopean ja tehokkaan oman toiminnan mahdollistamiseksi.

Porin kaupungin hallintosäännön 130 § mukaan esitän seuraavaa:

1. Porin tekninen toimiala laatii pitkän tähtäimen investointisuunnitelman ajoneuvo- ja konekalustolle (vähintään 8 vuotta). Suunnitelmassa tulee esittää ajoneuvojen ja koneiden tiedot sekä ennalta suunniteltu uusimisajankohta sekä se mihin uusittava ajoneuvo tai kone sijoitetaan. Suunnitelmaan pitää sisällyttää myös konekalustoon liittyvät apulaitteet.

2. Ajoneuvo- ja konekaluston investointisuunnitelma tulee hyväksyttää vuosittain teknisen lautakunnan kokouksessa hyvissä ajoin ennen seuraavan vuoden talousarvion käsittelyä.

3. Investointisuunnitelma tulee laatia ja hyväksyttää vielä vuoden 2023 aikana, että sen ensivaihe ehtii vuoden 2024 talousarviokäsittelyyn.

4. Ajoneuvo- ja konekaluston investointisuunnitelmaa tulee ylläpitää ja päivittää säännöllisesti.

 

Porissa  25.9.2023

Jarno Joensuu (sd) kaupunginvaltuutettu” 

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.