Kaupunginvaltuusto, kokous 25.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 127 Valtuustoaloite vieraslajien kitkemisestä Reposaaren, Lampaluodoon, Anttooran ja Ahlaisten alueella, valtuustoaloite, valtuutettu Sinikka Alenius (lisäpykälä)

PRIDno-2023-3509

Perustelut

Valtuutettu Sinikka Alenius jätti valtuuston kokouksessa seuraavan valtuustoaloitteen:

”Valtuustoaloite vieraslajien kitkemisestä Reposaaren, Lampaluodoon, Anttooran ja Ahlaisten alueella.

Sain kesällä 2023 osallistua vieraslajien kitkentään Pihlavan Halssissa. Pidän asian tärkeänä saariston luonnon kannalta. Ainakin jättibalsamia, komealupiinia ja kurtturuusua on nähty tienvarsilla ja pellonreunoilla Lampaluodossa. Saaristossakin tulee kitkeä vieraslajeja. Näin esim. Reposaaressa suojeltaisiin arvokkaita painolastikasveja.

Vieraslajitalkoita ja koululaistalkoita voi järjestää Reposaaressa, Lampaluodossa, Anttoorassa ja Ahlaisissa. Uskon innostusta löytyvän.

Ehdotan, että vieraslajien hallintaa edistävä hanke ulotetaan vuonna 2024 myös saariin jokisuiston päässä kuten Reposaareen, Lampaluotoon ja Anttooraan sekä mantereella Ahlaisiin.

Sinikka Alenius Porin kaupunginvaltuuston jäsen SDP”

Ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Päätös

Kaupunginvaltuusto päätti lähettää valtuustoaloitteen kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuuston päätösten toimeenpanon yhteydessä käsiteltäväksi.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.