Sivistyslautakunta, kokous 19.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 217 Palveluvastaava, varhaiskasvatus

PRIDno-2023-4034

Valmistelija

  • Ritva Välimäki, yksikön päällikkö, varhaiskasvatusyksikkö, ritva.valimaki@pori.fi

Perustelut

Aiemmin palveluvastaavana toiminut viranhaltija on irtisanoutut virastaan lokakuussa. Uuden viranhaltijan hakua valmisteltaessa palveluvastaavan tehtäviä on uudistettu lisäämällä siihen varhaiskasvatuslain muutokseen liittyvä lasten tuen tarpeiden koordinointi. Osa aiemmista virkaan kuuluvista tehtävistä on siirtynyt muille varhaiskasvatuksen hallinnon työntekijöille ja ICT:lle. Henkilöstösuunnitelmassa 2024 uutena olevan tuen koordinaattorin tehtävät on siirretty palveluvastaavan tehtäviin ja ko. vakanssi jää täyttämättä.

Varhaiskasvatuksen palveluvastaavan tehtävänä on yhdenmukaistaa lasten tuen käytännöt, seurata tuen tarpeiden kehitystä ja arvioida tällä perusteella tarvittavia resursseja sekä varmistaa, että tukea annetaan tasapuolisesta samoilla periaatteilla kaikissa yksiköissä. Hänen vastuullan ovat myös kieli- ja kulttuuriasiat sekä Satakunnan hyvinvointialueen kanssa tehtävä yhteistyö.

Palveluvastaava toimii konsultoivien varhaiskasvatuksen erityisopettajien, kieli- ja kulttuurikoordinaattorin ja S2-opettajien esihenkilönä. Hän työskentelee osana varhaiskasvatuksen hallintoa, esihenkilönä toimii varhaiskasvatusyksikön päällikkö. Tehtäväkohtaisen palkan määrittelee Sivistystoimen toimintasäännön mukaisesti henkilöstöjohtaja.

Täytettävä palveluvastaavan virka julistettiin haettavaksi Kuntarekry.fi ja mol.fi:ssä. Hakuaika virkaan oli 19.10.-7.11.2023, vähäisestä hakijamäärästä johtuen hakuaikaa jatkettiin 21.11.2023 asti. Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on varhaiskasvatuksen erityisopettajan kelpoisuus, varhaiskasvatuslaki 30 §. Siirtymäsäännökset ovat saman lain 75 §:ssä. Palveluvastaavalta odotetaan johtamistaitoa, tavoitteellista kehittämisotetta, hyviä vuorovaikutus- ja verkostotyötaitoja, organisointikykyä sekä sujuvaa englannin kielen taitoa. Lisäksi on  edellytetty varhaiskasvatuksen tuen säädöspohjan ja käytäntöjen tuntemusta.

Määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista on laadittu luettelo, joka on pykälän liitteenä. Virkaa haki seitsemän henkilöä, joista neljä oli kelpoisia. Virkahaastatteluun kutsuttiin kaikki kelpoiset hakijat. Haastateltavina olivat Marita Sampolahti, Salla Mielonen, Pia Paulamäki ja Mirva Sahin. Haastattelut pidettiin 1.12.2023. Haastattelijoina toimivat varhaiskasvatusyksikön päällikkö Ritva Välimäki, palvelussuhdepäällikkö Taru Smolander ja suunnittelija Kristiina Österlund. Haastattelun ja hakemuksien perusteella tehtiin ansiovertailu, jossa arvioitiin hakijoiden 1. varhaiskasvatuksen tuen säädöspohjan ja käytäntöjen tuntemus, 2. johtamistaito, 3. tavoitteellinen kehittämisote, 4. projektinhallintataidot, 5. vuorovaikutus- ja verkostotyötaidot, 6. organisointikyky ja 7. sujuva englannin kielen taito. Ansiovertailu liitteenä.

Haastattelujen sekä työkokemuksen ja koulutuksen perusteella palveluvastaavan virkaan ehdotetaan valittavaksi kasvatustieteen kandidaatti, erityisopettaja Mirva Sahin. Hänellä oli laaja tuntemus tuen perusteista sekä kokemusta kehittämisprojektin eteenpäin viemisestä. Tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella haastattelijat olivat yksimielisiä ehdotuksestaan valittavasta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää valita tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella palveluvastaavan virkaan varhaiskasvatuksen erityisopettaja, kasvatustieteiden kandidaatti Mirva Sahinin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

hakijat

Liitteet

Oheismateriaali