Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 19.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Yhteenveto vuoden 2022 toteutuneesta jäteneuvonnasta

PRIDno-2023-1343

Valmistelija

  • Tarja Räikkönen, projektipäällikkö, tarja.raikkonen@pori.fi

Perustelut

Elinvoima- ja ympäristölautakunta on toteuttanut lakisääteistä jäteneuvontaa Porin kaupungin alueella. Lautakunnalla on lisäksi ollut sopimus jäteneuvonnan järjestämisestä Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Siikaisten ja Ulvilan kanssa. Vuosittain on laadittu jäteneuvontasuunnitelma, jossa on määritelty jäteneuvonnan tavoitteet ja toimenpiteet toimintavuodelle. Edellisen vuoden toteutunut jäteneuvonta on raportoitu lautakunnalle.

Koronavirusepidemia on edelleen asettanut omia haasteita myös jäteneuvontatyöhön. Moni kasvokkain tapahtuva neuvontatyö on viime vuosien aikana jouduttu perumaan, siirtämään verkkoon tai muuntamaan etänä toteutettavaksi. Toimintaa pyrittiin kuitenkin vähitellen palauttamaan vuoden 2022 aikana aktiiviseksi asiakaskohtaamiseksi. Vuoden 2022 aikana kuntien väliset yhteistyöneuvottelut etenivät ja vuoden 2023 alussa tuli ajankohtaiseksi kunnallisen jätehuoltoyhtiön perustaminen. Sen myötä jäteneuvonta siirtyi pois elinvoima- ja ympäristötoimialalta ja on jatkossa osana Keräämö Oy:n toimintaa.

Esityksen liitteenä on yhteenveto vuonna 2022 toteutuneesta jäteneuvonnasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, jouko.hautamaki@pori.fi

Elinvoima- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedoksi liitteen mukaisen yhteenvedon vuonna 2022 toteutetusta jäteneuvonnasta.

Päätös

Merkittiin tiedoksi. 

Tiedoksi

Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen ja Ulvila

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.