Kaupunginhallitus, kokous 15.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 278 Suomi-rata Oy:n varsinainen yhtiökokous 30.5.2023

PRIDno-2023-1467

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, omistajaohjausyksikkö, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Suomi-rata Oy:n (omistusosuus 0,77 %) varsinainen yhtiökokous pidetään tiistaina 30. toukokuuta alkaen klo 10.00. Kokouspaikkana on Scandic Grand Centralin kokoustila Saarinen osoitteessa Vilhonkatu 13, 00100 Helsinki. Kokoukseen osallistujien valtakirjojen tarkastus alkaa klo 9.30.

Yhtiökokouksen asialistalla ovat mm. tilinpäätös 1.1.2022-31.12.2022 sisältäen toimintakertomuksen sekä tuloslaskelman ja taseen, tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten lukumäärästä, palkkioista ja valinnasta päättäminen sekä hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinnasta ja tilintarkastajan palkkioista ja valinnasta päättäminen. Lisäksi asialistalla on suunnittelulinjausta koskevien selvitysten tilanne ja linjauspäätöksen aikataulusta päättäminen.

Porin kaupungilla ei ole ollut edustajaa yhtiön hallituksessa.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut tilintarkastusyhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHT Mikko Rytilahti.

Tilintarkastajan tilintarkastuskertomus on vakiomuotoinen. Lausunnossaan tilintarkastaja puoltaa tilinpäätöksen vahvistamista ja vastuuvapauden myöntämistä hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle tarkastamaltaan tilikaudelta.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Suomi-rata Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 30.5.2023 ja antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Kokousedustaja

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.