Kaupunginhallitus, kokous 29.1.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Pohjolan Voima Oyj:n hallituksen varsinaisen jäsenen valinta

PRIDno-2024-350

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Pohjolan Voima Oyj on lähettänyt osakkailleen maanantaina 22. tammikuuta 2024 päivätyn sähköpostin, missä todetaan seuraavaa:

"Hyvät Pohjolan Voiman osakkaat,

Pohjolan Voiman hallituksen varsinainen jäsen Antti Vilkuna on eronnut hallituksen jäsenyydestä 31.12.2023. Pohjolan Voiman hallitus on todennut perjantain 19.1. kokouksessa, että osakkaille ehdotetaan yksimielistä päätöstä uuden hallitusjäsenen valitsemiseksi.

Suomen Voima ehdottaa, että hallituksen varsinaiseksi jäseneksi valitaan Porvoon Energia Oy:n toimitusjohtaja Måns Holmberg.

Liitteenä luonnos osakkaiden yksimieliseksi päätökseksi. Pyydämme ystävällisesti kuittaamaan, että päätös voidaan puolestanne allekirjoittaa sekä ilmoittamaan, kuka tai ketkä päätöksen puolestanne allekirjoittavat."

Liitteenä on osakkaiden päätösluonnos, missä esitetään valittavaksi varsinaiseksi jäseneksi suostumuksensa mukaisesti Måns Holmberg.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää Porin kaupungin osalta hyväksyä Pohjolan Voima Oyj:n hallituksen ehdotuksen osakkaille, että hallituksen varsinaiseksi jäseneksi eronneen Antti Vlikunan tilalle valitaan suostumuksensa mukaisesti Måns Holmberg ja valtuuttaa Porin kaupungin puolesta elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja Lauri Kilkun allekirjoittamaan osakkaiden yksimielisen päätöksen.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Pohjolan Voima Oyj, Porin kaupunki/toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, Lauri Kilkku

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.