Kaupunginhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 110 Esteettömyyden ja saavutettavuuden kunniamaininta

PRIDno-2024-422

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Elli-Mari Sulonen, Osallisuusasiantuntija, elli-mari.sulonen@pori.fi

Perustelut

Porin vammaisneuvosto on alkanut valmistelemaan esitystä kaupunginhallitukselle, että se alkaa vammaisneuvoston kanssa muistamaan kunniamaininnalla Porissa toimivaa yritystä, yhteisöä tai muuta toimijaa työstä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi Porissa. Vammaisneuvoston työryhmä on valmistellut asiasta esityksen, joka esitetään vammaisneuvoston kokouksessa.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää hyväksyä puheenjohtajan laatiman esityksen. 

Päätös

Vammaisneuvosto teki muokkauksia työryhmän valmistelemaan esitykseen ja päätti valtuuttaa vammaisneuvoston puheenjohtajan viimeistelemään sen, minkä jälkeen esitys lähetetään kaupunginhallitukselle. Pöytäkirjan liitteenä on vammaisneuvoston kokouksessa hyväksytty versio.

Valmistelija

  • Elli-Mari Sulonen, Osallisuusasiantuntija, elli-mari.sulonen@pori.fi

Perustelut

Porin vammaisneuvosto on kokouksessaan 30.1.2024 § 6 päättänyt tehdä kaupunginhallitukselle esityksen siitä, että kaupunginhallitus alkaa vammaisneuvoston kanssa muistamaan kunniamaininnalla Porissa toimivaa yritystä, yhteisöä tai muuta toimijaa työstä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi Porissa. 

Asian käsittely vammaisneuvostossa on historiatiedoissa ja vammaisneuvoston puheenjohtajan viimeistelemä vammaisneuvoston esitys on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että kaupunginhallitus alkaa vammaisneuvoston kanssa muistamaan kunniamaininnalla Porissa toimivaa yritystä, yhteisöä tai muuta toimijaa työstä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi Porissa. 

Kaupunginhallitus kehottaa vammaisneuvostoa valmistelemaan kunniamaininnan kriteerit kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Kaupunginhallitus päättää, että kunniamaininnan kustannukset katetaan vammaisneuvoston määrärahoista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Vammaisneuvosto/sihteeri

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.