Kaupunginhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 109 Tilintarkastajan nimeäminen Maire Gullichsenin taidesäätiölle

PRIDno-2024-1032

Valmistelija

  • Jan-Kristian Kivi, jani.kivi@pori.fi

Perustelut

Maire Gullichsenin taidesäätiön asiamies Jan-Kristian Kiven kirje 27.02.2024:

”Maire Gullichsenin taidesäätiö on perustettu 31.08.1971. Porin kaupunki on tehnyt taidesäätiön kanssa sopimuksen Maire Gullichsenin taidekokoelmien luovuttamisesta ja säilyttämisestä (KH 25.08.1980 § 2108).

Taidesäätiön hallinnosta vastaa sääntöjen mukainen hallitus. Sääntöjen 5 §:n mukaan säätiötä hoitaa, sitä edustaa ja sen päätösvaltaa käyttää hallitus, johon kuuluu viisi jäsentä ja kaksi varajäsentä. Mairea-säätiö valitsee kolme hallituksen jäsentä ja yhden varajäsenen. Porin kaupunginhallitus nimeää kaksi hallituksen jäsentä ja yhden varajäsenen. Lisäksi taidesäätiöllä on asiamies, joka toimii myös hallituksen sihteerinä.

Maire Gullichsenin taidesäätiön sääntöjen 10 §:n mukaan säätiön tilikausi on kalenterivuosi. Sääntöjen mukaan säätiöllä on kaksi kolmivuotiseksi toimikaudeksi nimettyä tilintarkastajaa, joista Mairea-säätiö nimeää toisen ja Porin kaupunki toisen. Käytännössä säätiön molemmat tilintarkastajat on, Mairea-säätiön valtuutuksella, nimennyt Porin kaupunki. Mairea-säätiö on valtuuttanut, Maire Gullichsenin taidesäätiön hallituksen kokouksessa 26.09.2022, Porin kaupunginhallituksen nimeämään taidesäätiön molemmat tilintarkastajat vuosille 2023–2025.

Porin kaupunginhallitus on nimennyt, Mairea-säätiön valtuutuksella, Maire Gullichsenin taidesäätiön vastuullisiksi tilintarkastajiksi BDO Oy:stä vuosiksi 2023–2024 KHT,​ JHT Hanna Keskisen ja HT, ​JHT Minna Ainasvuoren, jotka jatkavat tehtävässä myös vuoden 2025 ajan, mikäli BDO Oy toimii tuolloin Porin kaupungin tilintarkastusyhteisönä (KH 16.01.2023, Nro 2/2023, § 30). BDO on vastannut taidesäätiön tilintarkastuksista vuodesta 2020 alkaen ja yritys toimii Porin kaupungin tilintarkastusyhteisönä voimassa olevan sopimuksen mukaan aikavälillä 2023–2024.

BDO Oy:ssä toteutettujen tehtävävaihdosten vuoksi edellä mainituista Hanna Keskinen ei vastaa enää Maire Gullichsenin taidesäätiön tilintarkastuksesta. BDO:sta taidesäätiön uudeksi vastuulliseksi tilintarkastajaksi on esitetty KHT Heidi Puputtia. Hän on ilmoittanut olevansa käytettävissä tehtävään ja vastaa tilintarkastuksesta yhdessä Minna Ainasvuoren kanssa.

Esitän kunnioittaen, että Porin kaupunginhallitus nimeää, Mairea-säätiön valtuutuksella, Maire Gullichsenin taidesäätiön vastuulliseksi tilintarkastajaksi KHT Heidi Puputin vuodelle 2024 sekä vuodelle 2025, mikäli BDO Oy toimii tuolloin Porin kaupungin tilintarkastusyhteisönä.”

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää nimetä Maire Gullichsenin taidesäätiön vastuulliseksi tilintarkastajaksi, Mairea-säätiön valtuutuksella, KHT Heidi Puputin BDO Oy:stä vuodelle 2024 sekä vuodelle 2025, mikäli BDO toimii tuolloin Porin kaupungin tilintarkastusyhteisönä. Nimettävä henkilö on ilmoittanut suostumuksensa tehtävään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

__________________

Merkitään, että Esa Kohtamäki poistui esteellisenä (osallisuusjäävi, Maire Gullichsenin taidesäätiön hallituksen varajäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Esteellisyys

  • Esa Kohtamäki

Tiedoksi

Maire Gullichsenin taidesäätiö, valittu

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.