Elinvoima- ja ympäristölautakunta, kokous 20.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 38 Strategiset tapahtumakumppanuudet 2023 - raportointi

PRIDno-2023-4710

Valmistelija

  • Tiina J Lehtonen, tiina.j.lehtonen@pori.fi

Perustelut

Pori haluaa tukea strategisesti tärkeitä tapahtumia, joilla on suuri merkitys porilaisten hyvinvointiin ja kaupungin elinvoimaan, ja jotka ovat juurtuneet kaupunkiin ja edustavat vahvasti porilaisuutta.

Kaupunginhallituksen päätöksellä 27.6.2022 (§442) toteutettiin uusi tapahtumiin liittyvä kumppanuusmuoto: Strategiset tapahtumakumppanuudet. Strategiset tapahtumakumppanuudet käynnistyivät vuoden 2023 alusta ja kumppaneina on kolme tapahtumaa: Pori Jazz, Porispere ja Porin päivä.

Kumppanitapahtumat sitoutuvat raportoimaan kaupungille muun muassa tapahtumien onnistumisesta, kävijämääristä sekä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen huomioimisesta tapahtumajärjestelyissä. Usean vuoden kumppanuus mahdollistaa yhteistyön kehittymisen ja uusille yhteistyöideoillekin on tilaa. Kaupungin osalta strategisista tapahtumakumppanuuksista vastaa elinvoima- ja ympäristötoimialan matkailu- ja markkinointiyksikkö.

Strategisten tapahtumakumppanuuksien vuoden 2023 raportointi liitteenä elinvoima- ja ympäristölautakunnalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouko Hautamäki, yksikön päällikkö, kasvupalvelutyksikkö, jouko.hautamaki@pori.fi

Elinvoima-​ ja ympäristölautakunta päättää merkitä liittenä olevan Strategiset tapahtumakumppanuudet 2023 -raportin tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Esteellisyys

  • Sanna Grönmark, Lauri Kilkku

Kokouskäsittely

Sanna Grönmark (palvelussuhdejäävi, Pori Jazz 66 ry) ja Lauri Kilkku (yhteisöjäävi, Pori Jazz 66 ry hallituksen jäsen) poistuivat esteellisinä kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Tämän asiakohdan käsittelyn ajan esittelijänä toimi toimialajohtajan sijainen Jouko Hautamäki.

Tiedoksi

Pori Jazz 66 ry, Porispere Oy, Pori-Seura ry

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.