Kaupunginhallitus, kokous 13.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 236 Sarastia Oy:n varsinainen yhtiökokous 23.5.2024

PRIDno-2024-1744

Valmistelija

  • Jenni Jakovaara, jenni.jakovaara@pori.fi

Perustelut

Sarastia Oy:n (osakkuusyhtiö) varsinainen yhtiökokous pidetään 23.5.2024 klo 10.00 alkaen etäkokouksena.

Kokouksen asialistalla ovat mm. vuoden 2023 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen ja tilinpäätöksen vahvistaminen, osingonmaksu, vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajille, osakkeenomistajien nimitysvaliokunnan jäsenten valinta, hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen, hallituksen jäsenten palkkioista päättäminen ja tytäryhtiöiden osalta ohjauksen antaminen, hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten valitseminen sekä tilintarkastajan valinta. Kokouksen asialistalla on lisäksi selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä -raportin käsittely, yhtiön palkitsemisraportin käsittely, palkitsemispolitiikka ja yhtiön osakkeen merkintähinnasta päättäminen.

Nimitysvaliokunta laatii ehdotukset yhtiökokoukselle Sarastia Oy:n nimitysvaliokuntaan valittavista henkilöistä, hallituksen jäsenten lukumäärästä sekä hallituksen puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja jäseniksi valittavista henkilöistä. Nimitysvaliokunta esittää yhtiökokoukselle, että nimitysvaliokuntaan valitaan Lauri Kilkku ja yhtiön hallitukseen Lauri Inna.

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut BDO Oy, tilintarkastusyhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana KHT, JHT Eeva Koivula. Tilintarkastajan tilintarkastuskertomus on vakiomuotoinen. Lausunnossaan tilintarkastaja puoltaa tilinpäätöksen vahvistamista ja vastuuvapauden myöntämistä hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajille tarkastamaltaan tilikaudelta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hatanpää, talous- ja hallintojohtaja, tuomas.hatanpaa@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää evästää kaupungin yhtiökokousedustajan Sarastia Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen 23.5.2024 hyväksymään esityslistalla olevat asiat ja nimitysvaliokunnan ehdotukset esityksen mukaisina, sekä antaa kokousedustajalle mahdolliset muut ohjeensa.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

_____________________

Merkitään, että Lauri Inna poistui esteellisenä (osallisuusjäävi, Sarastia Oy:n hallituksen jäsen) tämän asian käsittelyn ajaksi.

Merkitään, että Tuomas Hatanpää toimi tämän asian esittelijänä.

Esteellisyys

  • Lauri Inna

Tiedoksi

Kokousedustaja

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.