Kaupunginhallitus, kokous 13.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 233 Kuntarahoituksen yhtiökokous 17.05.2024

PRIDno-2024-1763

Valmistelija

  • Jenni Jakovaara, jenni.jakovaara@pori.fi

Perustelut

Kuntarahoitus Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 17.5.2024 kello 10 alkaen Helsingissä Kuntarahoituksen toimitiloissa.

Osakkeenomistajilla on mahdollisuus seurata yhtiökokousta Microsoft Teams -verkkolähetyksenä. Verkkolähetystä seuraavalla ei ole kokouksessa puhe- tai äänioikeutta, joten osakkeenomistajat voivat käyttää äänioikeuttaan vain asiamiehen välityksellä eli antamalla valtakirjan kokoukseen osallistumiseen. Omistajaohjaus esittää, että kokoukseen ei tänä vuonna osallistuta.

Yhtiökokouksen asialistalla ovat mm. vuoden 2023 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen, tilinpäätöksen vahvistaminen, voitonjaosta päättäminen, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle sekä hänen sijaiselleen, hallituksen jäsenten palkkiosta ja lukumäärästä päättäminen, hallituksen valitseminen sekä tilintarkastajavalinta.

Kuntarahoituksen vuosikertomus vuodelta 2023, sisältäen tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen, on saatavilla kokonaisuudessaan internet-sivuilla osoitteessa www.kuntarahoitus.fi. 

Yhtiön tilintarkastajana on toiminut KPMG Oy Ab tilintarkastusyhteisö, vastuullisena tilintarkastajana Tiia Kataja, KHT. Tilintarkastuskertomus on ns. vakiomuotoinen sekä siinä puolletaan vastuuvapauden myöntämistä emoyhtiön hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle tarkastetulta tilikaudelta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää merkitä Kuntarahoitus Oyj:n yhtiökokouksen tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.

Tiedoksi

Kaupunkikehitys- ja omistajaohjausyksikkö

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.