Kaupunginhallitus, kokous 13.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 242 LISÄPYKÄLÄ: Pohjolan Voima Oyj:n osakkaiden yksimielinen päätös, koskien M- ja G9 -osakesarjoja (lisäpykälä)

PRIDno-2024-1926

Valmistelija

  • Päivi Yli-Kauhaluoma-Nurmi, controller, paivi.yli-kauhaluoma-nurmi@pori.fi

Perustelut

Pohjolan Voima Oyj on lähettänyt osakkailleen 10.5.2024 päivätyn sähköpostin, missä todetaan mm. seuraavaa:

"Hyvät Pohjolan Voiman osakkaat,

Pohjolan Voiman Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous päätti 28.11.2023 C2-, M- ja V -osakesarjojen lopettamiseen liittyvistä toimenpiteistä sekä Kaukaan Voima Oy:n osakepääoman alentamisesta (G9-osakesarja).

Nyt kun velkojien kuulemisen määräaika on päättynyt, asiassa päätään etenemään. Tulemme toimittamaan osakkaille mm. ehdotuksen lopetettavien osakesarjojen osakekauppakirjoiksi, joiden mukaan lopetettavien sarjojen osakkeet siirtyvät osakkailta Pohjolan Voimalle, minkä jälkeen osakkeet mitätöidään. 

M-osakesarjassa ja G9-osakesarjassa (Kaukaan Voima Oy) on varoja sijoitetun vapaan oman pääoman rahastossa, jotka varat tulee jakaa osana näiden sarjojen osakepääoman palautusprosessia.

Pohjolan Voima Oyj:n hallitus esittää, että sijoitetun vapaan oman pääoman palautuksesta M- ja G9 -osasarjoissa päätetään osakkaiden yksimielisellä päätöksellä sen sijaan, että kutsuttaisiin ylimääräinen yhtiökokous koolle.

Pyydämme ystävällisesti kuittaamaan 17.5. mennessä, että päätös on puolestanne allekirjoitettavissa ja ilmoittamaan myös, mikäli allekirjoittajana toimii joku muu kuin päätökseen nyt merkitty (nimi ja sähköpostiosoite). Allekirjoittaminen tapahtuu sähköisesti Signomin kautta, kun kaikilta osakkailta on allekirjoittajat tiedossa."

Luonnos osakkaiden yksimieliseksi päätökseksi on kaupunginhallitukselle liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää Porin kaupungin osalta hyväksyä Pohjolan Voima Oyj:n hallituksen ehdotuksen osakkaille, että sijoitetun vapaan oman pääoman palautuksesta M- ja G9 -osakesarjoissa päätetään osakkaiden yksimielisellä päätöksellä Pohjolan Voima Oyj:n oheisen päätösluonnoksen mukaisessa muodossa ja valtuuttaa Porin kaupungin puolesta elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja Lauri Kilkun allekirjoittamaan osakkaiden yksimielisen päätöksen.

Pöytäkirja tämän asian osalta päätetään tarkastaa välittömästi kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunginhallitus päätti tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti kokouksessa.

Tiedoksi

Pohjolan Voima Oyj, Porin kaupunki/toimialajohtaja Lauri Kilkku

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.