Kaupunginhallitus, kokous 27.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 255 Esteettömyyden ja saavutettavuuden kunniamaininta

PRIDno-2024-422

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Elli-Mari Sulonen, Osallisuusasiantuntija, elli-mari.sulonen@pori.fi

Perustelut

Porin vammaisneuvosto on alkanut valmistelemaan esitystä kaupunginhallitukselle, että se alkaa vammaisneuvoston kanssa muistamaan kunniamaininnalla Porissa toimivaa yritystä, yhteisöä tai muuta toimijaa työstä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi Porissa. Vammaisneuvoston työryhmä on valmistellut asiasta esityksen, joka esitetään vammaisneuvoston kokouksessa.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää hyväksyä puheenjohtajan laatiman esityksen. 

Päätös

Vammaisneuvosto teki muokkauksia työryhmän valmistelemaan esitykseen ja päätti valtuuttaa vammaisneuvoston puheenjohtajan viimeistelemään sen, minkä jälkeen esitys lähetetään kaupunginhallitukselle. Pöytäkirjan liitteenä on vammaisneuvoston kokouksessa hyväksytty versio.

Valmistelija

Elli-Mari Sulonen, Osallisuusasiantuntija, elli-mari.sulonen@pori.fi

Perustelut

Porin vammaisneuvosto on kokouksessaan 30.1.2024 § 6 päättänyt tehdä kaupunginhallitukselle esityksen siitä, että kaupunginhallitus alkaa vammaisneuvoston kanssa muistamaan kunniamaininnalla Porissa toimivaa yritystä, yhteisöä tai muuta toimijaa työstä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi Porissa. 

Asian käsittely vammaisneuvostossa on historiatiedoissa ja vammaisneuvoston puheenjohtajan viimeistelemä vammaisneuvoston esitys on liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Inna, kaupunginjohtaja, lauri.inna@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää, että kaupunginhallitus alkaa vammaisneuvoston kanssa muistamaan kunniamaininnalla Porissa toimivaa yritystä, yhteisöä tai muuta toimijaa työstä esteettömyyden ja saavutettavuuden edistämiseksi Porissa. 

Kaupunginhallitus kehottaa vammaisneuvostoa valmistelemaan kunniamaininnan kriteerit kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Kaupunginhallitus päättää, että kunniamaininnan kustannukset katetaan vammaisneuvoston määrärahoista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

Elli-Mari Sulonen, Osallisuusasiantuntija, elli-mari.sulonen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.3.2024 §110 hyväksynyt vammaisneuvoston ehdotuksen esteettömyyden ja saavutettavuuden kunniamaininnasta. Kaupunginhallitus kehotti vammaisneuvostoa valmistelemaan kunniamaininnan kriteerit kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Työryhmä on tehnyt kriteereistä luonnoksen.

Ehdotus

Vammaisneuvosto päättää hyväksyä kriteerit ja lähettää ne kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Päätös

Vammaisneuvosto päätti hyväksyä kriteerit kokouksessa sovituin muutoksin ja lähettää ne kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Puheenjohtaja ja sihteeri varmentavat kunniamaininnan aikataulun. Pöytäkirjan liitteenä on lisäykset sisältävä tiedosto kunniamaininnasta ja sen kriteereistä.

Valmistelija

  • Elli-Mari Sulonen, Osallisuusasiantuntija, elli-mari.sulonen@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 11.3.2024 §110 vammaisneuvoston ehdotuksen esteettömyyden ja saavutettavuuden kunniamaininnasta. Kaupunginhallitus kehotti vammaisneuvostoa valmistelemaan kunniamaininnan kriteerit kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Vammaisneuvosto käsitteli kriteereitä kokouksessaan 7.5.2024 §29 ja päätti lähettää ne kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Asian aiempi käsittely on historiatiedoissa ja vammaisneuvoston valmistelema esitys kriteereistä liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala, lauri.kilkku@pori.fi

Kaupunginhallitus päättää hyväksyä vammaisneuvoston valmistelemat esteettömyyden ja saavutettavuuden kunniamaininnan kriteerit.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Vammaisneuvosto/sihteeri

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.