Vapaa-ajan lautakunta, kokous 30.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 77 Kumppanuussopimuksen solmiminen Läntinen Tanssin Aluekeskusyhdistys ry:n kanssa vuosille 2025-2026

PRIDno-2024-3923

Valmistelija

  • Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö, jyri.traskelin@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15.4.2024 § 175 kumppanuussopimusneuvotteluiden käynnistämisestä Läntinen Tanssin aluekeskusyhdistys ry:n kanssa.

Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on sopia osapuolten välisestä yhteistyöstä sekä yhdistykselle maksettavasta avustuksesta Läntinen tanssin aluekeskusyhdistys ry:n ylläpitämiseksi. Yhdistyksen perustehtävänä alueella on tanssitaiteilijoiden työskentelyedellytysten lisääminen, tanssitaiteen ja tanssikulttuurin tasa-arvoinen saatavuuden ja saavutettavuuden edistäminen sekä taidelähtöisten kulttuuri- ja kulttuurihyvinvointipalveluiden kehittäminen ja tarjoaminen Porin kaupungissa.

Tavoitteen toteuttamiseksi yhdistys tekee tanssin aluekeskustyötä Porissa toimimalla toimintasuunnitelmansa mukaisesti edistäen tanssitaiteen tasa-arvoista saatavuutta ja saavutettavuutta sekä vahvistamalla tanssitaiteilijoiden työllistymisedellytyksiä Porin kaupungissa ja muualla yhdistyksen toimialueella mm. osatuottamalla esityksiä, palkkaamalla taiteilijoita, koordinoimalla tanssitaiteen ohjelmatarjontaa, järjestämällä yleisötyöhön liittyviä tapahtumia sekä myös tiedottamalla, markkinoimalla ja konsultoimalla. Toiminta perustuu kriittiseen vastuullisuuteen, kestävyyteen ja tietoisuuteen toimintaympäristön jatkuvasta muutoksesta.

Sopimus on laadittu noudattaen Porin kaupungin yleisiä avustusperiaatteita, joten se on sisällöltään linjassa ko. asiakirjan ohjeistusten kanssa.

Läntinen Tanssin aluekeskusyhdistys ry toimii taustayhdistyksenä yhdelle yhdeksästä Suomessa toimivasta tanssin aluekeskuksesta. Läntinen Tanssin aluekeskusyhdistyksen pääasiallisena toimialueena ovat Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnat. Yhdistyksen toimialueeltaan saama rahoitus muodostuu kumppanuussopimuksista maakuntien keskuskaupunkien (Pori ja Turku) kanssa sekä projektikohtaisista erillisrahoituksista pienemmiltä kunnilta ja kaupungeilta. 

Nyt solmittavan sopimuksen aikaansaamiseksi vaaditut kumppanuusneuvottelut käytiin syys-lokakuussa 2024 ja niihin osallistui yhdistyksen taholta toiminnanjohtaja Sanna Meska. Kaupungin edustajina neuvotteluissa toimivat kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin sekä kulttuuriyksikön suunnittelija Paula Kauppila. Läntinen Tanssin aluekeskusyhdistys ry:n hallitus on omalta osaltaan hyväksynyt liitteenä olevan kumppanuussopimusluonnoksen. 
 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle kumppanuussopimuksen solmimista Läntinen Tanssin aluekeskusyhdistys ry:n kanssa siten, että kaupunginhallitus päättää

  • hyväksyä Porin kaupungin ja Läntinen tanssin aluekeskusyhdistys ry:n välisen kumppanuussopimuksen ehdotuksen mukaisesti tulemaan voimaan 1.1.2025 ja valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen kaupungin puolesta;
  • myöntää toimijalle vuosittaista avustusta 20 000 euroa vuosille 2025–2026; sekä
  • nimeää Läntinen Tanssin aluekeskusyhdistys ry:n hallituksen kokouksiin osallistumaan oikeutetuksi asiantuntijaksi kulttuuriyksikön päällikön ja hänen varahenkilökseen kulttuuriyksikön suunnittelijan.

Tiedoksi

Kaupunginhallitus, Esa Kohtamäki, Paula Kauppila , Annika From, sanna.meska@l-tanssi.fi, niko.aaltonen@turku.fi
 

Liitteet

Oheismateriaali