Vapaa-ajan lautakunta, kokous 30.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 76 Porin kaupungin museopalveluiden palveluhinnasto 1.1.2025 alkaen

PRIDno-2024-4046

Valmistelija

  • Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö, jyri.traskelin@pori.fi

Perustelut

Porin museoiden palveluhinnastoa esitetään päivitettäväksi 1.1.2025 alkaen. Useimpiin maksuihin esitetään hinnankorotusta (ks. liite). Perusteena korotuksille ovat osaa maksuista koskeva arvonlisäveroprosentin nousu sekä museoille osoitettujen tulotavoitteiden merkittävä kasvu osana kaupungin talouden sopeuttamistoimenpiteitä. Yleisestä hintatason noususta huolimatta esimerkiksi museoiden pääsymaksuja ei ole useaan vuoteen korotettu.

Samalla esitetään, että museopalveluiden saavutettavuuden takaamiseksi sekä erityisesti lasten, nuorten ja opiskelijoiden hyvinvoinnin vahvistamiseksi pääsymaksut poistetaan kaikilta alle 18-vuotiailta sekä opiskelijoilta. Muutos tukee myös kaupunkistrategian tavoitteita kehittää Poria lasten ja nuorten kaupunkina sekä opiskelijaystävällisenä kaupunkina. Tällä hetkellä 7-17-vuotiailta peritään 3 euron (Satakunnan Museo ja Porin taidemuseo) / 2,5 euron (Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki) pääsymaksu arkisin. Viikonloppuisin ja arkipyhinä kaikki alle 18-vuotiaat ovat jo tällä hetkellä ilmaiskävijöitä. Opiskelijoiden pääsymaksu on tällä hetkellä 4 / 3 €.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää hyväksyä Porin kaupungin museopalveluiden päivitetyn palveluhinnaston tulemaan voimaan 1.1.2025 alkaen oheisen liitteen mukaisesti.

Tiedoksi

Anni Venäläinen, Johanna Jakomaa, Paula Kauppila, Tiina K Lehtonen