Vapaa-ajan lautakunta, kokous 30.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 80 Kumppanuussopimuksen solmiminen Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n kanssa vuosille 2025-2026

PRIDno-2024-4098

Valmistelija

  • Petteri Lahti, liikuntayksikön päälikkö, petteri.lahti@pori.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 15.4.2024 § 175 kumppanuussopimusneuvotteluiden käynnistämisestä Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n kanssa.

Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on sopia osapuolten välisestä porilaisten ikääntyvien ja ikäihmisten liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävästä yhteistyöstä ja sen mahdollistamiseksi yhdistykselle maksettavasta avustuksesta. Sopimuksen puitteissa voidaan osapuolten kesken sopia myös muiden kohderyhmien liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävistä toimista.

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n toiminnan tarkoituksena on edistää erityisesti työikäisten, ikääntyvien ja ikäihmisten liikkumista ja aktiivista elämäntapaa edistävästä yhteistyöstä ja huolehtia, että jokaisella on mahdollisuus löytää liikunnan ilo hyvässä seurassa.

Tavoitteen toteuttamiseksi yhdistys tuottaa monipuolista koulutus-, kurssi-, retki- ja liikuntatoimintaa sekä edistää jäsenseurojensa toimintaa.

Yhdistyksen kanssa on pidetty kolme kumppanuussopimusneuvottelua, joissa Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n edustajina ovat olleet yhdistyksen toiminnanjohtaja ja kumppanuussopimuksen sisältöjen toteuttamisesta vastaava liikunnanohjaaja. Porin kaupungin edustajina neuvotteluissa ovat olleet liikuntayksikön päällikkö, liikuntapalveluiden vastaava, liikunnallisen elämäntavan asiantuntija, vastaava uimavalvoja-liikunnanohjaaja, erityisliikunnanohjaaja sekä terveysliikunnasta vastaava liikunnanohjaaja.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Vapaa-ajan lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle kumppanuussopimuksen solmimista Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n kanssa siten, että kaupunginhallitus päättää

  • hyväksyä Porin kaupungin ja Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n välisen kumppanuussopimuksen ehdotuksen mukaisesti tulemaan voimaan 1.1.2025 ja valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen kaupungin puolesta;
  • myöntää toimijalle vuosittaista avustusta 45 000 euroa vuosille 2025–2026; sekä
  • nimeää Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry:n hallituksen kokouksiin osallistumaan oikeutetuksi asiantuntijaksi liikuntayksikön päällikön ja hänen varahenkilökseen liikuntapalveluiden vastaavan.

Tiedoksi

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL Satakunnan piiri ry, kaupunginhallitus, Johanna Jokelainen